Meny
01.08.2017

Installer opp til fem varmepumper innendørs – nå med R32

Panasonics nye Free Multi-system med kuldemediet R32 er en effektiv løsning som kan håndtere opp til fem innendørsenheter samtidig. Dette gjør systemet fleksibelt for både sluttbruker og installatør.

Varmepumpeserien Free Multi gir mulighet til å installere opp til fem innendørsenheter på en utendørsenhet. Nå leveres den med det miljøvennlige kuldemediet R32 som oppgis å være mer effektivt og ha lavere innvirkning på miljøet enn medier som er benyttet tidligere Utendørsenheten har kapasitet for innendørsenheter opp til 10kW, og det er mulig å koble til opptil fem enheter, for eksempel den veggmonterte TZ-serien, takmonterte kassetter og kanalbatterier. 
   Det nye sortimentet av Free-Multi-systemet tar i bruk R32 som kuldemedium. Dette er mer effektivt enn for eksempel R410A som er det vanligste kjølemediumet i varmepumper. R32 er også mer miljøvennlig med Global Warming Potential (GWP) på bare 550, sammenlignet med for eksempel R410A, som har verdi på 1980. Panasonics nye Free Multi-system bruker også 30 prosent mindre kuldemedium enn andre systemer, noe som gir lavere kostnad for sluttbrukeren.
   I oppvarmingsmodus oppnår enhetene en energieffektivitet på A++, i kjølemodus A+++. Serien er kompatibel med de fleste eksisterende rørledninger som bruker R22 og R410A, noe som gjør installasjonen enklere og kostnadseffektiv.

Enkel og trådløs administrasjon
For presis kontroll på temperaturen kan hver enkelt enhet kontrolleres separat. På den måten sikrer man riktig komfort i alle rom. Dette gjør også at man kan øke energisparingen ved å stenge av enheter i rom som ikke er i bruk. Systemet kan administreres via sin smarttelefon der brukeren kan endre temperaturen i et rom eller slå enhetene av og på, uansett hvor de er. Enhetene kan også administreres via automatiseringsplattformer som Modbus, KNX og BACnet eller integreres med VRF-sentraliserte kontroller.
   Det nye systemet av Free Multi-enheter med R32 blir tilgjengelig i løpet av høsten 2017.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no