Meny
26.10.2015

Innovative reparasjonsløsninger innenfor olje- og gassindustrien

Henkel Adhesive Technologies tilbyr innovative løsninger for kostnadseffektiv reparasjon av rørledninger av stål. Bilfinger, en ledende internasjonal aktør innenfor industrielle tjenester, bruker løsninger fra Henkel for vedlikehold i olje- og gassindustrien.

Økt levetid med inntil 20 år
Rørledninger av stål er ekstremt kapitalkrevende, uansett om de brukes til å transportere gass, vann, råolje, spillvann eller annen væske. Det vil derfor betale seg å drifte disse rørledningene så lenge som mulig etter den planlagte amortiserings- og nedskrivningsperioden. Levetiden på slike transportsystemer blir i så måte et kritisk spørsmål.
   Henkel har utviklet det innovative reparasjonssystemet Loctite Kompositt for rørledninger, noe som kan øke levetiden med opptil 20 år og dermed gi reelle økonomiske fordeler. Stål utsettes kontinuerlig for korrosjon som følge av klimaforhold, mekaniske belastninger og kjemiske påvirkninger. I stedet for å skifte ut de påvirkede seksjonene i rørledningene som krever investeringer og avbrudd, ser vedlikeholds- og reparasjonsselskaper slik som Bilfinger etter innovative reparasjonsløsninger som forenkler prosessen og reduserer produksjonsavbrudd.
   – Vi har omfattende produktkunnskap når det gjelder service og vedlikehold av rørledninger, pumper, tannhjul og andre komponenter, forklarer Bernd Hammer, Global Market Development Manager Oil & Gas Refinery hos Henkel Adhesive Technologies. – Bilfinger er klar over de spesifikke problemene de lokale kundene står overfor, og hva som kreves i fremtiden. Vi deler nå denne kunnskapen med hverandre og skaper dermed et enormt potensial for begge selskaper.
   Bilfinger har mange kunder i olje- og gassindustrien.
   – Vi ser aktivt etter nye løsninger som kan forlenge levetiden på komponenter, redusere vedlikeholdskostnader og samtidig skille oss fra konkurrentene ved å tilby service og løsninger med høyere verdi, forklarer Murray Strachan, Head of Strategic & Business Development, Bilfinger SE Oil & Gas Division. – Noen av anleggene er over 40 år gamle, og det er svært viktig for våre kunder at disse anleggene driftes på en trygg måte, og samtidig holde vedlikeholdskostnader og nedetid på et minimum. Bilfinger vil, i samarbeid med Henkel, utvikle kostnadseffektive høyteknologiske løsninger og dermed opprettholde sin ledende posisjon innen olje- og gassindustrien.

Kjølesystem tettet med epoksyharpiks fra Henkel
Ved siden av innovative løsninger innenfor reparasjon av rørledninger har Bilfinger tatt i bruk ekspertisen fra Henkel Adhesive Technologies gjennom tetting av flensede koblinger i et stort kjølesystem på Grangemouth-raffineriet i Skottland. – Kunden var forberedt på det verste og hadde allerede budsjettert med fem millioner pund, sier Simon Hope, Technical Consultant hos Bilfinger. Sammen med eksperter fra Henkel utviklet han et reparasjonskonsept som gikk ut på å injisere epoksyharpiks rundt 700 flenser.
   Kompleks testing med trykk på opptil 30 bar etter forespørsel fra kunden bekreftet at løsningen fungerte. Fire faglærte arbeidere utførte jobben på fire uker i juli 2014.
   –Totalkostnaden var under en halv million pund, sier en stolt Simon Hope. – Kunden hadde en kostnadsbesparelse på ca. 90 prosent i forhold til forventet budsjett, og jobben ble gjennomført i god tid før tidsfristen.

Kilde: cicion.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no