Meny
31.08.2012

Innovative produkter optimerer kjølevæskebruken

1. oktober vil Sandvik Coromant introdusere en serie nye skjærgeometrier og tilpassede verktøyholdere, med dyser som garanterer en presis kjølemiddelstråle rett i sentrum av skjæresonen.
Avansert dyseteknologi
Kjølevæsken strømmer fra pumpen til verktøyet gjennom dyser som er innstilt nøyaktig på skjæresonen. Dette produserer en kjølevæskestråle som effektivt fjerner varmen fra skjæresonen og former sponen. Bedre sponkontroll og lengre utslitningstid er bare to av fordelene som bidrar til sikrere og mer forutsigbar maskinering og forhindrer maskineringstopp.

Økt produktivitet kan til og med oppnås på krevende anvendelsesområder og for materialer som er vanskelige å maskinere, uansett hvilket trykk du bruker.

Ved bruk av lavt trykk på 5–30 bar (72–435 psi) – utkonkurrerer de nye Sandvik Coromant HP-holderne vanlige verktøyholdere, der kjølemiddelet har en tendens til å lekke.

Ved høyere kjølemiddeltrykk, over ~30 bar (435 psi), vil de nye skjærgeometriene samle kjølemiddelstrålene slik at det dannes en jevn, kraftig stråle som brekker sponene, kjøler skjæret og forlenger skjærets utslitningstid. Jo høyere trykket er, desto mer krevende materialer og anvendelsesområder kan det brukes med svært gode resultater.

Verktøyholdere
Sandvik Coromant avanserte kjøleteknologi har hittil vært en løsning hovedsakelig for kunder som bruker hurtig utskifting med Coromant Capto, SL- og QS-holdesystemer. Nå kan samme teknologi anvendes for generelle skaftverktøy, som gjør det mulig for alle som jobber med våtmaskinering, å ta i bruk denne svært produktive kjølemiddelløsningen, selv på små dreiebenker.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no