Meny
25.09.2014

Indiske Uday Kotak til topp i «VM for entreprenører»

Uday Kotak gikk helt til topps under «VM i entreprenørskap» – EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco. Brødrene Aas fra Aas Mek. Verksted i Romsdal fikk heder og god omtale.

– Det var et flott arrangement i Monaco – en interessant og effektiv møteplass for alle som jobber med produktutvikling og entreprenørskap. Vi møtte gründere og bedriftsledere fra hele verden som deler mange felles problemstillinger og erfaringer. Vi har alle samme mål om å skape nye produkter og aktiviteter. Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, og Aas Mek har i etterkant av utnevnelsen som Norges vinnere fått veldig mye positiv oppmerksomhet, sier Halvard Aas.
  Uday Kotak, grunnlegger og leder for Kotak Mahindra Bank i India ble kåret til årets EY World Entrepreneur Of The Year ved den høytidelige seremonien i Monacos Salle des Etoiles. Uday ble utvalgt blant 51 nasjonale finalister, som alle hadde vunnet sine landsfinaler.
  Uday Kotak grunnla Kotak Capital Management Finance Ltd i 1985. I 2003 ble selskapet det første finansselskap i India som fikk konvertere til en bank. Siden da har de vokst fra under 250 000 USD i fovaltningskapital til en internasjonal gruppering med 25 000 ansatte og inntekter på mer enn 2,8 milliarder USD.
  Banken har hovedkontor i Mumbai og 605 kontorer i India og avdelinger i London, New York, Dubai, Abu Dhabi, Mauritius og Singapore. Kotak Mahindra Bank anses som en av Indias ledende tilbydere av bank- og finanstjenester.
  – Uday er et flott eksempel på en entreprenør som, med en klar visjon og strategi, tok opp konkurransen med etablerte banker og endret spillereglene i hele bransjen mens han bygget opp noe fra bunnen av, sier Maria Pinelli, EY’s Global Vice Chair, Strategic Growth Markets.
  Entrepreneur Of The Year er verdens største vekstskaperprogram og arrangeres av EY (Ernst & Young). De 51 kandidatene som deltok i finalen i Monaco, var utvalgt blant omkring 10 000 i 60 land. Blant deltakerne i finalen var også brødrene Aas fra Aas Mekaniske Verksted, som var årets norske kandidater.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no