Meny
05.11.2022

Implenia Norge bestiller TECO 2030 Fuel Cells til utslippsfrie byggeplasser

- Infrastrukturentreprenøren Implenia Norge har lagt inn en bestilling til deres HydroPilot-prosjekt av to FCM400 hydrogenbrenselcellemoduler fra TECO 2030 ASA (OSE: TECO, OTCQX: TECFF). Den første ordren er verdt NOK 20 millioner, med opsjon på å installere to ekstra FCM400-systemer med komplett kraft- og automasjonsutstyr. Ved utøvelse av opsjonen er den samlede kontraktsverdien NOK 30 millioner.

Bildetekst: TECO 2030 Fuel Cell Container vil fungere som en nullutslippsenergiløsning for lading av Implenia Norges elektriske maskineri og byggeplasser. 

Bestillingen inkluderer to TECO 2030 FCM400 brenselcellemoduler for en total effekt på 800 kW med alt kraft- og automasjonsutstyr. Dette skal installeres i en 20 fots ISO-container som vil produsere nullutslippsenergi til byggeplasser. Implenia har en opsjon på å inkludere ytterligere to brenselcellemoduler (FCM400) i HydroPilot containeren som kan øke effektkapasiteten til 1600 kW installert i samme HydroPilot container. 

Brenselcellene skal etter planen leveres i løpet av 3. kvartal 2023. Hver brenselcellemodul er designet med 400kW netto effektkapasitet og er designet for en skalerbar og modulær tilnærming.

Dagens ordre bygger på det tidligere annonserte samarbeidet mellom TECO 2030 og Implenia og påfølgende kunngjøringstilskudd fra ENOVA for å utvikle og pilotere hydrogendrevne løsninger for å eliminere utslipp på byggeplasser.

– Dieselgeneratorer er i dag hovedkraftkilden på infrastruktur-byggeplasser og en betydelig kilde til klimagassutslipp. Det faktum at en internasjonal infrastrukturentreprenør som Implenia går videre med hydrogenbrenselceller som energikilde for sine anlegg sender et sterkt signal om at dette nå er et anvendelig utslippsfritt alternativ for tunge bruksområder, sier Tore Enger, administrerende direktør i TECO 2030 ASA.

– Implenia anerkjenner og støtter den norske regjeringens plan om å gjøre transportsektorens byggeplasser fossilfrie. Vi tror hydrogenbrenselceller vil spille en stor rolle for å nå denne ambisjonen, sier Audun Aaland, administrerende direktør i Implenia Norge AS.

Implenia Norge er et datterselskap av Implenia AG, et multinasjonalt entreprenørselskap med ca. 9,000 ansatte med hovedkontor i Sveits. Implenia er i dag involvert i flere store infrastrukturprosjekter i Norge.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no