Meny
25.03.2014

Ikoniske svenske kraner tilbake i produksjon

Nå, endelig en ekte svenske kjøkken- og baderomsklassiker tilbake. Det er FM Mattsson, som etter mange års press fra svenske og norske interiørdesignere, forbrukere og 50-tallet nostalgikere, nå begynner å produsere vannkranene Rogen igjen.

Blandebatteriene kommer i forkrommet messing for både kjøkken og baderom og er solgt fra desember 2013.
  I løpet av 50-tallet skjøt den svenske levestandarden fart. Sverige fikk en vesentlig boom etter andre verdenskrig, og industrien gikk på høygir. Kjøkkenet var husmødrenes territorium. I Mora, der FM Mattsson kraner ble produsert, blomstret produksjonen da det nye kjøkkenet skulle bygges og innredes, både i bolig-, flerfamiliehus og i de mange hyttene som svenskene nå hadde råd til å investere i.
  Det var på denne tiden den klassiske vannkranene Rogen ble lansert, både til kjøkken og til baderommet. Det representerte datidens standard for kraner og ble installert på bred front. Kranen var først på markedet med blant annet moderne o-ringstetningen. 
  Fra starten hadde Rogen metallratt, som senere, i løpet av 60-tallet, ble endret til de legendariske plastrattene med en rød og en blå prikk. Når den nå relanseres, er det med de 50-talls tidstypiske metallratt. Kranens funksjon og teknologi er fortsatt solid og god, noe som gjør at FM Mattsson velger ikke å endre Rogens velprøvde teknologi.
  – Når Rogen nå dukker opp igjen i vårt sortiment, er det den sanne opprinnelige formen og det samme designspråket som på 50-tallet. Kranen har blitt etterspurt av forbrukerne, så vi er glade for å kunne tilby en viktig del av selskapets historie, sier Ola Persson, kommunikasjonssjef i Ostnor i Mora. 

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no