Meny
07.05.2024

IVECOs nye sikkerhetssystem redder liv

EUs oppdaterte lovkrav i den generelle sikkerhetsforordningen (GSR*) trer i kraft 7. juli 2024, og det forventes at de kommer til å redde mer enn 25 000 liv og forhindre 140 000 ulykker frem til 2038.

Hele IVECOs modellprogram oppfyller disse kravene og gir mye bedre beskyttelse for fotgjengere, syklister og sjåfører. De nye sikkerhetsfunksjonene kommer til å hjelpe sjåførene med å unngå farlige situasjoner og på den måten redusere risikoen for ulykker og bidra til å redde liv.

Jørgen Andreassen har jobbet hos IVECO i mer enn 38 år og er selskapets mest erfarne testsjåfør i Europa. Han ønsker de nye sikkerhetstiltakene velkommen:

- IVECO har alltid hatt stort fokus på sikkerhet, og de mange nye funksjonene kommer virkelig til å utgjøre en forskjell for sikkerheten og bidra til å forebygge ulykker og redde liv, sier han.

 

Jørgen Andreassen har jobbet hos IVECO i mer enn 38 år og er selskapets mest erfarne testsjåfør i Europa. Han ønsker de nye sikkerhetstiltakene som IVECO implementerer i de nye kjøretøyene, velkommen

IVECO Way-serien har nå avanserte førerassistentsystemer på nivå 2. De øker både sikkerheten og kjørekomforten betraktelig.

De mest avanserte førerassistentsystemene kan hjelpe sjåføren med både langsgående plassering og retningskontroll på lange turer. Highway Assist hjelper sjåføren å holde kjøretøyet midt i kjørefeltet ved å avdekke og korrigere avvik fra kjøreretningen ved hjelp av kameraer, Active Steering og Capacitative Hands-off Detection. Den adaptive cruisekontrollen med Stop&Go sørger for at kjøretøyet holder jevn hastighet og trygg avstand til kjøretøyet foran, og den kan også stoppe og starte kjøretøyet ved køkjøring.

- Det er veldig positivt for kundene våre at IVECO lanserer en omfattende sikkerhetspakke for hele IVECOs modellprogram, med informasjonssystem for blindsoner og myke trafikanter, tretthetsvarsling, intelligent hastighetsassistanse og alkolås, sier Andreassen.

I tillegg til disse avanserte sikkerhetsfunksjonene har IVECO også oppgradert den profesjonelle sikkerhetsrapporten og integrert taleassistenten IVECO Driver Pal i infotainmentsystemet. Det gjør at sjåføren kan styre ulike funksjoner med stemmen, noe som øker brukervennligheten og reduserer faren for at oppmerksomheten tas bort fra kjøringen.

Alle IVECO Daily, IVECO Eurocargo og IVECO S-Way-serien er tilgjengelige i IVECOs modellutvalg og oppfyller EUs oppdaterte lovkrav i den generelle sikkerhetsforordningen (GSR*).

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no