Meny
13.07.2023

IVECO eDAILY tauer over 153 tonn og blir anerkjent av GUINNESS WORLD RECORDS™

Det helelektriske lette nyttekjøretøyet IVECO eDaily i utgaven på 3,5 tonn har satt en offisiell GUINNESS WORLD RECORDS™-rekord for «tyngste vekt tauet av en elektrisk kassebil».

IVECO eDAILY er kjent for klasseledende tilhengervekt på 3,5 tonn og solid, lastebilbasert chassis, og nå har kassebilens robuste design ført til en plass i historiebøkene med en offisiell GUINNESS WORLD RECORDS™-rekord.

Det masseproduserte elektriske kjøretøyet tauet hele 153,58 tonn og har nå fått global anerkjennelse for de gode egenskapene. Prestasjonen overgår faktisk rekorder som har blitt satt av firehjulsdrevne elbiler, noe som er et imponerende resultat for eDailys 140 kW bakhjulsdrift med 400 Nm dreiemoment.

20. juni ble eDaily festet til den enorme lastebilen IVECO X-Way Strator i et forsøk på å sette en rekord. Maskinen var spesialkonstruert for å kunne flytte last på opptil 150 tonn.

Lastebilens tilhenger var lastet med en stor anleggsmaskin som veier mer enn 50 tonn, og med syv tonn som ekstra ballast. Deretter ble en fullastet IVECO X-Way 8x4 lastebil festet til tilhengeren på Strator, og en flyplassbrannbil utgjorde den siste delen av det 153 tonn tunge vogntoget.

Da eDaily begynte å kjøre, hadde den ikke noe problem med å fullføre kravet på 30,5 meter langs rullebanen, og den krysset mållinjen foran de offisielle representantene fra GUINNESS WORLD RECORDS™. Den elektriske kassebilens «hi-power»-modus, som alle eDaily-modeller er utstyrt med som standard, ble brukt for å gi den ekstra kraft mens den tauet. Storbritannias sterkeste mann, Adam Bishop, kjørte eDaily og slo verdensrekorden.

-

IVECO eDaily har skrevet historie med denne imponerende rekorden, som også er et ytterligere bevis på styrken, holdbarheten og de unike egenskapene. Vi er stolte over dette resultatet, siden det viser eDailys evne til å flytte grensene, utkonkurrere tradisjonelle elektriske kjøretøy og la kunder gå over til elektriske kjøretøy uten å gå på akkord med noe

, sier Anders Velta, Country Sales Manager IVECO Norge AS

IVECO eDaily skrev historie for elektriske kjøretøy og viste fordelene med konseptet med oppbygging på chassisramme og det umiddelbare dreiemomentet fra den elektriske motoren. Operatører som skal løse krevende taueoppdrag, kan stole på at eDaily er mer enn i stand til å taue de 3,5 tonnene den er godkjent for.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no