Meny
04.03.2022

IKEA og Recharge bygger over 1000 nye ladepunkter for elbiler i Skandinavia Norge

For å sikre mer bærekraftig transport for kunder og medarbeidere, skal IKEA Norge sammen med ladeoperatøren Recharge installere mer enn 300 nye ladepunkter for elbiler i løpet av 2022 og 2023.

Dette inkluderer også 16-24 lynladere på alle IKEAs syv varehus i Norge.
   IKEA har hatt ladepunkter for elbiler på alle varehus i Norge siden 2016. Nå økes antallet og kapasiteten betydelig slik at det skal bli enda enklere å besøke IKEA med elbil.
   – Investeringen hjelper oss med å nå våre ambisiøse mål om mer bærekraftig transport for kunder, medarbeidere og ikke minst hjemleveringer, sier Siri Norhagen, bærekraftssjef i IKEA Norge.
   IKEA jobber for å sikre nullutslipp fra egen transport relatert til hjemlevering innen 2025. I tillegg skal utslipp relatert til kunders og medarbeideres reise til og fra varehus reduseres med 50 prosent innen 2030.
   –Vi har mange som besøker varehusene våre og vi har et stort ansvar ovenfor menneskene og nabolagene der vi er tilstede, sier Siri Norhagen.
   Av ladepunktene som installeres på IKEAs varehus, vil det være minst 16 lynladere med mulighet for å øke til 24 lynladere. Ladestasjonene vil også kunne brukes av IKEAs elbiler for hjemleveringer. I tillegg til lynladerne vil hvert varehus ha minimum 20 normalladepunkt for kunder og medarbeidere.
   – Etterspørselen etter hjemlevering øker, og IKEA har et stort ansvar for å sikre at disse leveransene gjøres på en mer bærekraftig måte. Med investeringen i nye ladere er vi et stort skritt nærmere målet om nullutslipp for hjemleveringer i alle våre markeder, sier Siri Norhagen.
   Arbeidet med de nye ladepunktene er allerede i gang, og ferdigstilles i løpet av 2022 og 2023. Det nye tilbudet vil erstatte det eksisterende ladetilbudet som finnes på varehusene i dag.
   Ikea besørger lokasjonene, mens ladeoperatøren Recharge eier ladepunktene, og er ansvarlig for installasjon, vedlikehold og drift.
   – Hos Recharge jobber vi kontinuerlig med å gjøre elbillading enda enklere og mer tilgjengelig, derfor er vi glade for å fortsette vårt samarbeid med IKEA. Med mellom 16 og 24 lynladere per varehus, er vi sikre på at blir IKEA et attraktivt ladestopp for mange elbilister. Vi er stolte over å kunne bidra til at flere kan velge nullutslippskjøretøy, det er en viktig forutsetning for det grønne skiftet sier Elise Thorvaldsen, kommunikasjonssjef hos Recharge.

Kilde: NTB Kommuniukasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no