Meny
13.10.2022

IKEA og Møller med banebrytende bærekraftsamarbeid

I Møller Medvind Arena står bærekraft i sentrum, og fornyelse av både forretningsdrift og samfunnsengasjement har vært sentralt i realiseringen av inkluderingsarenaen. Et av tiltakene er et innovativt samarbeid med IKEA som sørger for at hele arenaen er innredet med brukte møbler og brukt inventar.

Siri Norhagen og Paul Hegna 

Møller Medvind Arena samler flere av virksomhetene som Møller-familien eier under samme tak. Møller Medvind, Møller Mobility Group (bil- og kultursenter), Møller Bil, Møller Eiendom (Medvind Eiendomsservice) og Møller Bil Skolen vil alle bidra til å fylle anlegget i Alfasetveien 11.

Dette skal bli en arena der virksomhetene spiller hverandre gode, og hvor alle parter opplever merverdi gjennom delte erfaringer, kompetanseoverføring og felles innsats med de andre deltakerne i samarbeidet.

- En viktig inkluderingsarena

Samspillet som det legges opp til vil være en driver for å sikre sosial og forretningsmessig bærekraft, men det er ikke bare her bærekraftig utnyttelse er i fokus. Det samme gjelder naturligvis for bygget som helhet, og det legges opp til miljø- og energieffektiviserende tiltak både utenpå og inne i bygget.

- Vi skal benytte smarte og miljøvennlige løsninger og gjenbruk når det gjelder utforming av både lokalet, kontorer og kantine. I det som blir en stor og viktig inkluderingsarena skal det også etableres kontor- og konferansefasiliteter til både intern og ekstern bruk – og gjennomgående vil det benyttes brukte møbler gjennom det unike IKEA-samarbeidet, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Møller Mobility Group, Paul Hegna.

Unik mulighet til å teste ut nytt forretningskonsept

IKEA skal bli sirkulære og klimapositive innen 2030. En viktig forutsetning for å komme dit, er å gå fra en lineær til en sirkulær forretningsmodell.

For å nå dette målet jobber IKEA Norge med å utvikle nye løsninger for å forlenge møblenes levetid, og legge til rette for gjenbruk. Gjenbruksbutikken har vært i drift på deres varehus de siste to årene, og etterspørselen etter brukte møbler er stor – og økende.

Muligheten til å samarbeide gjennom Møller Medvind Arena er en unik mulighet å teste ut gjenbruksløsninger i større skala mot bedriftsmarkedet.

- Vi ønsker å utvikle vår evne til å håndtere større volum innen brukthandel, med alt det har å si for intern organisering og operasjoner, og samarbeidet med Møller gir nettopp denne muligheten. Når vi i tillegg hadde super kjemi, et sammenfallende verdisyn på rollen som arbeidsgiver og i tillegg et lokalt engasjement i vårt felles nabolag, er dette et prosjekt vi synes er helt fantastisk å jobbe sammen om, sier Siri Norhagen, bærekraftsjef i IKEA Norge.

Det er Møller Eiendom som eier anlegget hvor Møller Medvind Arena holder til, som nå gjennomgår en vesentlig oppgradering for å stå klart til offisiell åpning januar 2023. Det vil blant annet installeres solcelleanlegg på taket, etablere grøntområder og det er innført flere energisparende tiltak når det gjelder oppvarming i bygget.

Fakta

Om Møller Medvind Arena

I snart 90 år har Møller-familien skapt arbeidsplasser og spilt en viktig rolle i norsk samfunnsutvikling. Gjennom Møller Medvind ble samfunnsengasjementet løftet til et nytt nivå, og dette arbeidet videreføres nå i Møller Medvind Arena.

I Alfasetveien på Alnabru samles flere av Møller-familiens virksomheter under samme tak. Møller Medvind Arena vil bli en stor og viktig inkluderingsarena hvor samspillet mellom forretningsdrift og samfunnsansvar utvikles ett steg videre.

Møller Medvind Arena har offisiell åpning i januar.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no