Meny
27.07.2017

Hypertherm lanserer ny generasjon plasmasystem XPR 300

iTec er en totalleverandør innenfor skjæreløsninger og gassutstyr med enerett på produkter i Norge med stor variasjonsbredde.. Partneren Hypertherm, som er en ledende produsent av plasmaskjæresystem, presenterer nå en helt ny dimensjon plasmasystem med navn X-definition. Det nye plasmasystemet kommer først ut med en versjon på 300 amp med betegnelsen XPR300.

X-definition  kombinerer den nyeste teknologiutviklingen med en forbedret, høydefinert plasmaprosess som oppgis å gi perfekt kvalitet i karbonstål, rustfritt og  aluminium.  Laboratorietester indikerer ISO 9013 nivå 2-kvalitet i tynt karbonstål og nivå 3 i tykkere materiale.
   For å oppnå dette kvalitetsnivået har Hypertherm utviklet en rekke nye patenter som gjør det mulig å slå hull i tykkere materiale (+30 % i karbonstål og  +20 % i rustfritt) og utføre rettere skjæresnitt, bedre skjæreoverflate  og overflatefinnish på både karbonstål og rustfritt materiale. Hastigheten er økt. 
   Takket være den nye Cool Nozzle og Arc Response Technology får man med XPR-teknikken en vesentlig bedre livslengde på slitedelene sammenlignet med tidligere generasjoner strømkilder. Hypertherm opplyser også at slitdelskostnaden nå kan reduseres med opp til 50 prosent.         
   Selv om den nye  XPR300 er Hypertherms mest avanserte system noensinne, skal den være svært enkel å betjene. Sensorer i strømkilden diagnostiserer prosessen og gir informasjon til operatøren. Funksjonen EasyConnect gjør for eksempel at operatøren enkelt og raskt kan bytte brenneren uten verktøy. Det kan skje ved enhåndsbytte og med en ¼ omdreining.
   Andre nyvinninger er at Hypertherm har satt inn wi-fi-tilkobling i kilden, og de benytter seg også av Vented Water Injection (VWI)-teknologi med ventilert N2 plasmagass og H2O skjermgass.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no