Meny
28.07.2023

HydrogenPro-partner med stor kontrakt i Finland

HydrogenPros strategiske samarbeidspartner, Andritz, annonserte i går at de har inngått en avtale om en FEED-studie for etablering av en betydelig hydrogenfabrikk på 200 MW i Kristinestad, Finland.

Administrerende direktør i HydrogenPro, Tarjei Johansen (th) i det avtalen med Andritz ble inngått.

Kunden er Koppö Energia, et joint venture mellom det tyske Asset Management-selskapet Prime Capital og CPC Finland, et datterselskap av CPC Tyskland, som utvikler og produserer grønn energi. FEED studien vil inkludere en komplett hydrogenfabrikk, inkludert den høytrykksalkaliske elektrolysørteknologien til HydrogenPro, og dette er den første avtalen i det strategiske samarbeidet mellom HydrogenPro og Andritz.

– Vi er svært fornøyde med å være en del av denne historiske avtalen sammen med ANDRITZ. Denne ordren er et tydelig tegn på at industrien beveger seg i riktig retning, også i Norden. Vi er stolte over å kunne bidra med vår kompetanse og teknologi for å gjøre dette prosjektet til en suksess, sier administrerende direktør i HydrogenPro, Tarjei Johansen.

HydrogenPro og den østeriske giganten Andritz annonserte sitt strategiske partnerskap i april i år. Det innebærer blant annet et samarbeid for sammenstilling av elektrolysører for det europeiske markedet, samt en mulig oppskalering av produksjon. Denne FEED-studien, som ventes å gi en endelig investeringsbeslutning tidlig i 2024, er første del av dette samarbeidet, og første ledd i å gjøre selskapene ledende på det europeiske markedet.

– Vi er glade for at vårt samarbeid bærer frukter så raskt, og det viser at vår teknologi er meget konkurransedyktig. Vi har allerede økt produksjonskapasiteten med 66 prosent i år, og har forventninger til flere europeiske kontrakter, sier Johansen.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no