Meny
20.05.2021

Husqvarna presenterer bærekraftige tjenester og smarte funksjoner

Nå blir Husqvarna Automower en helintegrert del av Google Home, og det blir mulig å gi robotgressklipperen flere praktiske kommandoer.


I tillegg lanseres det en tjeneste som gjør det mulig å leie hagemaskiner kontaktløst, eller lease en robotgressklipper med full servicepakke inkludert.

App- og stemmestyring av Automower
I over to år har det vært mulig å styre Automower med smarttelefoner, Google Home, Google Nest og Smart TV-er. Nå tar Husqvarna neste steg og Automower integreres i Google Homes egne smart system. Dette betyr at klipperen forstår flere kommandoer, og at det vil bli enklere å styre klipperen. Man kan for eksempel gi kommandoen «Hey Google, be Robert klippe gressplenen».
   I tillegg er det lagt inn en rekke Smart Connections fra IFTTT i appen Automower Connect, noe som gjør det mulig å automatisere bruken av klipperen.
   Informer naboen når klipperen trenger oppmerksomhet er en Smart Connection som gjør det mulig å gi kontaktopplysninger til, for eksempel, en nabo, dersom noe avvikende skulle oppstå. Dersom klipperen kjører seg fast, stopper eller forlater klippeområdet, vil den valgte personen få en mail.
   Parker klipperen om det er fare for frost eller regn gjør det mulig å koble robotgressklipperen til værprognosene. På den måten kan klipperen programmeres til å parkere ved risiko for regn eller frost.
   Parker klipperen via Google Kalender kan brukes når en aktivitet legges inn i Google-kalenderen, og man ikke ønsker at roboten skal klippe gresset under aktiviteten. Klipperen parkerer da automatisk når aktiviteten starter.
   Husqvarna satser på smarte funksjoner til Automower® og nye tjenester som gjør hagelivet enklere.

Sesongnyhetene 405X og 415X
Automower 405X og Automower 415X passer til små og mellomstore hager, og kan håndtere gressplener på henholdsvis opptil 600 m2 og 1 500 m2. Klipperne er utstyrt med den nyeste teknologien som gir app-styring via Automower Connect og stemmestyring via Google Assistant eller Alexa. I tillegg har begge klipperne de nye funksjonene intelligent høydejustering og frostbeskyttelse.
   Intelligent høydejustering forbedrer plenkvaliteten ved å senke klippehøyden automatisk fra maks til definert høyde over en periode på ti dager.
   Frostbeskytter stopper klipperen, dersom det er fare for frost, ved hjelp av en sensor som måler temperatur.
   Husqvarna Automower blir nå en integrert del av Google Homes egne smart system.

Tools for You
Med Husqvarnas tjeneste Tools for you er det mulig å leie batteridrevne kvalitetsmaskiner til hagen – kontaktløst, effektivt og rimelig. Redskapene bookes digitalt i en app, og hentes og leveres ved hjelp av noen få trykk på telefonen.
   Trenden med å dele fremfor å eie selv fortsetter, og spenner over flere kategorier, alt fra biler til klær. For de som savner en god nabo å låne hageredskaper av, er løsningen Tools for you. Batteriboksen inneholder batteridrevne produkter som hekksaks, blåser, trimmer og ryddesag fra Husqvarna. Utvalget kan variere fra boks til boks, men vil være synlig i appen. Samtlige redskaper holder profesjonell standard, og er utstyrt med batterier som kan jobbe lenge på en lading. De er i tillegg stillegående, brukervennlige og avgir ingen utslipp.
   I første omgang stasjoneres Tools for you-utleiebokser hos Park og kombimaskiner AS i Asker og Drammen, samt hos Straume Bensin Autosenter AS på Sotra. Boksene blir tilgjengelig i løpet av sommersesongen 2021.

Kilde: perpr.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no