Meny
14.06.2024

Husqvarna gjør 150.000 robotgressklippere til dansende fotballfans

Noen spillere har hevet målfeiringen til en kunstform, og er nesten like kjente for ferdighetene sine som for målfeiringene sine. Nå får feiringene sine egne robotversjoner. Mer enn 150.000 robotgressklippere har blitt oppdatert for å feire når ditt favorittlag scorer.

Programmert til å etterligne noen av de mest ikoniske målfeiringene I fotballhistorien, vil robotgressklipperne reagere i sanntid når et mål scores og feire med deg. Gjør deg klar til å bringe fotballfeberen til plenen din.

Som verdens største sport med flere fans enn noen annen, er fotball nært hjerte for milliarder av mennesker som gråter, heier og feirer sammen. Nå gjør Husqvarna det mulig for fans å feire med hele familien – inkludert robotgressklipperen deres.

Takket være en ny programvareoppdatering, som er utgitt til mer enn 150.000 produkteiere, vil robotgressklippere fra Husqvarna kunne imitere tre klassiske målfeiringer: Roboten, Tornadoen og 180 - og utføre seiersdansen når et mål blir scoret.


“Det er flott å se Husqvarnas robotgressklippere utføre robotdansen. Fra et første øyeblikk med moro blant venner på en oppvarmingsfest til VM, til min verdensomspennende signaturmålfeiring, føler jeg meg beæret over at Husqvarna hedrer dette ved å la Automower® etterligne dansen. Jeg gleder meg til å se dem i aksjon på min egen hagefest i sommer, og elsker koblingen til robotikk”, sier Peter Crouch, den engelske fotballegenden, om den nye versjonen av hans berømte robotseiersdans.

Eiere velger sitt favorittlag i Husqvarna Automower® Connect-appen. Når det valgte laget scorer et mål, vil robotgressklipperen feire ved å gjøre en av de tre dansene, blinke med lysene og spille en fanfare. En resultattavle på displayet viser og holder oversikt over poengsummen i sanntid under kampen.


“Vi har vært i kontakt med en verdensledende ekspert på robotiske emosjonelle uttrykk for å gjenskape disse ikoniske feiringene. Det har vært utfordrende, men vi elsker utfordringer like mye som vi elsker roboter og fotball, så dette har vært et morsomt prosjekt å jobbe med for våre ingeniører”, sier Björn Mannefred, Robotics Software Manager hos Husqvarna.

Husqvarna har lenge brukt denne typen infrastruktur basert på automatisering og IoT (Internet of Things) for å levere nye og innovative løsninger for forbrukere. Eksempler på hvordan Husqvarna bruker automatisering inkluderer muligheten til å aktivere automatisk parkering av robotgressklipperen hvis værmeldingen tilsier frost eller kraftig regn. Automatisering kan også brukes for å la sluttbrukeren tilpasse klippeplanen til deres plen og behov. Dette inkluderer for 2 ( 2) eksempel å sette ulike klippeintervaller for ulike deler av plenen, og til og med tillate å sette av en del av plenen hvor gresset kan vokse langt for å fremme biologisk mangfold.

Slik får du robotgressklipperen til å feire med deg

Programvareoppdateringen lanseres fredag 14. juni og er tilgjengelig for følgende modeller fra Husqvarna: Automower® 405X, Automower® 415X, Automower® 320 NERA, Automower® 430X NERA, Automower® 450X NERA, Automower® 310E NERA og Automower® 410XE NERA. Dette utgjør for øyeblikket over 150.000 Husqvarna robotgressklippere over hele verden som støtter den nye funksjonen. Brukeren vil bli varslet om oppdatering via Husqvarna Automower®

Connect-appen. Oppdateringen vil være tilgjengelig fra 14. juni til 14. juli 2024.

“Selvfølgelig skal du kunne feire sammen med hele familien, og for mange eiere inkluderer det også robotgressklipperen deres. Vi har sett at mange eiere utvikler et spesielt forhold til klipperen der de navngir den som et kjæledyr. Nå tar vi neste steg ved å gjøre det mulig for robotgressklipperne våre å feire med resten av familien når favorittlaget ditt scorer”, sier Björn Mannefred og fortsetter. “Husqvarna har flyttet grensene for hva en robotgressklipper kan gjøre i nesten 30 år. Denne oppdateringen er et uttrykk for vår kjærlighet til ingeniørkunst og vår søken etter å gi sluttbrukeren en bedre, enklere og morsommere plenpleieopplevelse”.

Bak kulissene

En «behind the scenes» video hvor Björn Mannefred, Robotics Software Manager hos Husqvarna, forklarer arbeidet bak den nye programvareoppdateringen er tilgjengelig her:

Victory Dance - Behind the scenes video (youtube.com)

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no