Meny
11.03.2015

Hurtighet har blitt et varemerke

Stansefabrikken i Fredrikstad har optimalisert produksjonsflyten og leverer kvalitet raskt og effektivt.

Tekst og foto: Morten Øby

Stansefabrikken har gjennom mange år vært en produsent av tynnplatedetaljer og produkter. I dag er produktutvikling en like viktig del, og fabrikken er en bidragsyter gjennom hele verdikjeden, fra idé til ferdig produkt.

Fra produksjonsbedrift til utviklingsbedrift
Stansefabrikken har utviklet seg fra å være en ren produksjonsbedrift til å bli en utviklingsbedrift som kan levere gjennom hele produksjonsprosessen.
   – Vi ønsker å være med fra starten i produktutviklingen og helt til ferdig produkt; det er styrken vår, sier daglig leder, Arild Thømt.
   Han mener bedriften nyter godt av at de har kompetanse på utvikling og ikke minst at de har fabrikker som kan produsere små og store ordrer.
   – Gjennom vår lange produksjonserfaring kan vi finne smarte måter å produsere på, og vi kan gjøre det hurtig. Vi har erfart at rask behandling er viktig for mange av våre kunder, og vi har korte beslutningsveier her i bedriften. I tillegg gir konserntilhørigheten i Stafagruppen en ekstra dimensjon. Vi har produksjonsenheter som takler store så vel som små ordrer, forteller Thømt.

Eksklusiv kompetanse i tynnplatesegmentet
Bedriften har opparbeidet eksklusiv kompetanse i tynnplatesegmentet, og det kommer kundene til gode.
   – Vi er spesialister på prosjektleveranser og mestrer de fleste typer produksjoner innenfor metallarbeiderfaget. Vi er veldig stolt av kompetansen og erfaringen som våre ansatte besitter. Det er ingen begrensninger når det gjelder hva vi kan produsere i tynnplatesegmentet, og vi leverer
i dag et vidt spekter av produkter til offshoremarkedet og til landbaserte markeder, forteller Arild Thømt. Av produkter kan nevnes fotobokser til Statens Vegvesen, ventilskap til offshoremarkedet, butikkinnredning, kveilerammer for fiberkabel, rammeverk for klatrevegger, mekanikk til vedovner og kabinett til tekniske rom i hus og leiligheter.

Realiserer prototyper
Stansefabrikken kan realisere prototyper. Her er kompetansen samlokalisert, og det mener Arild Thømt er en stor fordel.
   – Det er en kjempefordel for oss å ha nærhet til hele prosessen. Her kan vi klekke ut ideer, vi kan utvikle, og ikke minst er det noen få skritt til produksjonshallen. Her kan kundene være med og se hele prosessen. Vi har det vi trenger av utstyr for produksjon av små og store seriestørrelser, så veien til industrialisering av nye produkter er kort. Vi bruker moderne 3D-tegneverktøy i konstruksjonen vår, avslutter Thømt.

 

Om Stansefabrikken
I 1997 kjøpte Stafa Industri AS opp ABBs produksjonsselskap i Fredrikstad. Denne fabrikken hadde tradisjon på produksjon av sikringsskap og andre metallvareløsninger helt siden 1924. Det nye selskapet fikk navnet Stansefabrikken Fredrikstad AS.
   Som følge av det høye kostnadsnivået i Norge ble det i 2004 etablert en større produksjonsenhet i Ukmerge i Litauen. All vesentlig serieproduksjon ble overført til denne fabrikken. Stansefabrikken Fredrikstad AS endret derfor fokus fra å være en masseproduksjonsenhet til å bli en leverandør av prosjektrettede produkter samt utvikler av prototyper etter moderne tegneprogrammer i 3D. Selskapet driver også småserieproduksjon.
   Stansefabrikken er fullt utstyrt med CNC-styrte stansemaskiner, kantpresser, sveiseutstyr og utstyr for automatisk innsetting av festemateriell m.m. Alt som skal til for å drive en effektiv produksjon av tynnplateproduksjoner, er på plass.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no