Meny
27.07.2017

Hurtigere og enklere fasing

Fasing og runding av kanter og radier kreves for å få en sterk og holdbar sveisefog eller for gjennomføringer. Norton lanserer en helt ny serie maskiner og freseverktøy, Norton Bevel System, som gjør dette arbeidet hurtigere og med bedre sluttresultat. Det opplyser selskapet i en nyhetsmelding.

I det nye sortimentet inngår to ulike maskintyper: NorBevel-12, som er en stor og kraftig maskin beregnet på fasing opp til 12 millimeters dybde, og NorBevel-6, som er en mindre maskin spesielt egnet for fasing og runding av for eksempel mindre hull og åpninger fra 18 millimeter i diameter. Begge maskintypene finnes både som elektriske og pneumatiske. I sortimentet inngår også en rekke fresehoder med forskjellige radier og vinkler beregnet på ulike metaller. Maskinene oppgis å være svært brukervennlige da de stort sett er vibrasjonsfrie, og sponet er tilstrekkelig stort slik at det faller ned og ikke omdannes til farlige støvpartikler i luften. Bytte av fresehode gjøres med bare ett verktøy (umbraco) og kan derfor utføres raskt og enkelt.
   Produsenten opplyser at NorBevel-maskinene gir en konstant og eksakt vinkel, noe som gir en sterk sveisefog ved fasing. Fasingen går dessuten hurtig: 1,2 meter fasing gjøres på 1 minutt. NorBevel er kaldtskjærende, og dermed elimineres faren for misfarging av arbeidsstykket. Ved runding av åpninger og kanter gir NorBevel en større og rundere flate, og derved et bedre underlag for maling og lakkering. Takket være den runde formen trenger man, ifølge produsenten, som regel ikke pakninger for å unngå slitasje ved for eksempel kabelgjennomføringer.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no