Meny
22.06.2016

Høyblokken blir høyere

To etasjer skal rives og fire nye skal bygges.

Statsministeren skal ta med seg sitt kontor og flytte tilbake til Høyblokken i de fire øverste kontorene. Det er i alle fall planen for Høyblokken og det nye regjeringskvartalet.
   – Å bygge på Høyblokken og plassere Statsministerens kontor på toppen er en løsning som har kommet fram etter samtaler og drøftinger med departementene og Statsministerens kontor. Dette vil ligge inne i forslaget til reguleringsplan som snart blir sendt på høring, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen.
   Høyblokken stod ferdig i 1958 og hadde da 15 etasjer. Arkitekt var Erling Viksjø. I 1990 fikk Høyblokken et påbygg og økte til 17 etasjer. Disse to etasjene har en annen fasade enn resten av bygget. Nå er planen å rive de to 90-tallsetasjene og bygge på fire nye etasjer. Det innebærer at Høyblokken går fra å være 56 meter høy til 68 meter.
   Høyblokken fikk betydelig materielle skader under terrorangrepet 22. juli 2011. Siden da har den ikke, og Statsministerens kontor har holdt til ved Akershus festning. Nå er planen at Statsministerens kontor skal tilbake i Høyblokken når den er rehabilitert og fått sine fire nye etasjer. Men det er langt fram; vi snakker om en gang midt på 20-tallet.
   Justisdepartementet holdt tidligere til i Høyblokken sammen med Statsministerens kontor, men det er ikke avklart hvilket eller hvilke departement som skal følge Statsministerens kontor inn i Høyblokken i framtiden.
   Bildene av de fire nye toppetasjene i Høyblokken er en illustrasjon.  Hvordan etasjene skal utformes, blir avgjort senere.

Kilde: Statsbygg/ill.: Nordic – Office of Architecture.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no