Meny
11.08.2016

Hioki AC strømtang med sann RMS

Hioki lanserer AC strømtang 3280-20F (med sann RMS-måling) og AC-tang Set 3280-90F, som inkluderer den nye AC-fleksible strømsensoren CT6280.

– Teknikere som skal vedlikeholde elektrisk utstyr i bygninger og fabrikker, trenger å måle strøm og spenning, og i mange år har Hioki levert strømmålerne som brukes i felt for å gjennomføre slike elektriske malinger forteller Produktansvarlig Jan-Fredrik Wold i IKM Instrutek AS.
   Den nye Hioki 3280-20F utfører sann RMS AC-måling, slik at det å måle kurveformer som er forvrengt på grunn av enheter utstyrt med inverter eller switching av strømforsyninger, kan gjøres sikkert og nøyaktig.

Nøyaktighet
Det finnes to metoder for å måle vekselstrøm: middelverdimetoden og den sanne RMS-metoden. Begge metodene kan måle strøm som har form av en forvrengningsfri sinuskurve, men gjennomsnittsverdimetoden egner seg ikke til nøyaktig måling når kurveformen er forvrengt på grunn av bruk av inverterutstyrte enheter eller switching av strømforsyninger. En strømtang med sann RMS er nødvendig for å måle strøm under slike forhold. Siden 3280-20F støtter sann RMS-måling, kan den måle strøm selv når kurveformen er forvrengt.

Utvidet driftstemperaturområde
Strømstangen 3280-20F har en utvidet driftstemperaturområde. Mens tidligere produkter hadde et driftstemperaturområde fra 0° C til 40° C, har 3280-20F blitt utvidet til et temperaturområde fra –25° C til 65° C. Som et resultat av dette kan instrumentet benyttes i en rekke applikasjoner, fra kalde områder med temperaturer under frysepunktet til områder med ekstrem varme som overstiger 40° C.

Enkel måling av sammenfiltrede ledninger
Fordelingstavlene har blitt mindre de siste årene, og mange teknikere finner til stadighet flokete ledninger. Som et resultat av dette blir det vanskelig å måle ledninger med lav profil og med kjevetypeklemme (strømtang), som vanligvis ble brukt i tidligere produkter. For å løse dette problemet har Hioki utviklet en AC-fleksibel strømsensor som et alternativ. Den fleksible designen til CT6280 gjør det mulig å feste sensoren på steder der målingen med en stiv kjeve ikke ville være mulig. I tillegg er tverrsnittsdiameteren på kabelen til CT6280 tynnere enn på konkurrerende produkter, slik at det er lett å feste i målestedene der ledningene er floket sammen.
   CT6280 kan måle strømstyrker opp til 4199A.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no