Meny
18.01.2016

Hett i kulda hos utstyrleverandørene

Den kraftige kulda vi nå har opplevd, merkes godt på byggeprosjekter og hos utstyrsleverandører over hele landet.

Hos Ramirent gløder telefonene fra kunder som trenger varmeutstyr. – Vi strekker oss så langt vi kan for å dekke etterspørselen, sier Fredrik Brandal, Senior Fleet & Sourcing Manager i Ramirent.
  Når gradestokken kryper nedover, er det viktig å få opp varmen på prosjekter – enten det er ute eller inne. – Vi gjør nå vårt beste for å møte etterspørselen, og mange steder har vi gått tomme for varmeaggregater og varmevifter. Det som er hyggelig, er at vi ser resultater av jobben som er gjort med etableringen av Supply Chain Management. Slik kan vi sikre en optimal «flåte» på de riktige stedene i det langstrakte landet vårt. Gjennom denne endringen har vi nå kort ledetid til å flytte utstyret og dermed kunne tilfredsstille kundene våre, forteller Brandal.
   – Siden vi har logistikken på plass, klarer vi å ta unna slike topper som vi opplever nå. Logistikken av utstyret håndteres av våre Supply Chain Managers, og de har fullt opp å gjøre spesielt i tider som dette.  Dette viser viktigheten av å ha en kompetent og velorganisert leverandør innenfor lean og logistikk som raskt kan møte kundens krav.

Bedre planlegging
Brandal tror at grunnen til den store pågangen kan skyldes usikkerhet i planlegging hos enkelte aktører i bransjen.
   – De fleste entreprenørene er flinke og har vært tidlig ute og lagt dette inn i sine budsjetter, sier han. – Men vi har også kunder som kjemper om de mindre oppdragene, og da er også fristene kortere, og man må hive seg rundt.
   – I et HMS-perspektiv er varme på arbeidsplassen svært viktig både for trivsel for den enkelte medarbeider samt for kvaliteten på arbeidet som utføres. Effektiviteten og lønnsomheten i prosjektene blir også bedre, mener Fredrik Brandal. – Dette viser at Ramirents endring til en rendyrket Supply Chain Organisasjon, begynner å vise resultater for kundene våre.
   Mellomstore og store prosjekter som har rigget Weather Protection (tak-over-tak) på sine prosjekter, har stor nytte av det nå som det har falt en del snø på Sør- og Østlandet. Fremdrift i prosjekter er som kjent en kritisk faktor.  – Vi har fått tilbakemeldinger på at enkelte prosjekter har kuttet tiden med hele 25 prosent ved bruk av Weather Protection-løsningen vår, avslutter Brandal.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no