Meny
05.08.2020

Hedret med Red Dot-prisen for produktdesign

Kemppis MasterTig-sveiseutstyr og Flexlite TX-sveisepistol har blitt hedret med den prestisjefylte Red Dot-prisen for produktdesign.

Begge løsningene er utviklet og designet i Finland og representerer det ypperste innen brukeropplevelse og ergonomi.

Kemppis MasterTig setter nye standarder for sveisekvalitet, brukervennlighet og effektiv bruk av strøm innen AC- og DC TIG-sveising. MasterTig-produktserien er utformet for profesjonelle sveisere og den modulbaserte utformingen gjør at du kan bygge spesifikasjonen som best passer sveiserens behov, deriblant alternative kontrollpaneler, trådløse fjernkontroller og alternativer for transportenheter.
   MasterTig er sveiseutstyr med en kompakt størrelse og er konstruert i robust, men lett injeksjonsstøpt plast med innvendige støtsikre brostrukturer. Utstyret er samtidig stilig, praktisk og robust.

Tenn lidenskapen for sveising
Flexlite TX-sveisepistoler for TIG-sveising har overlegen teknisk ytelse, forlenget levetid på forbruksdeler og sveisekomfort i hverdagen. Slitesterkt silikongummimateriale gir et fast grep, og det innovativt utformede pistolhåndtaket reduserer belastningen på håndleddet slik at sveiserne kan konsentrere seg om å oppnå perfekt sveiseresultat ved utfordrende oppgaver.
   Flexlite TX TIG-pistolserien leveres i ulike strømklasser og lengder samt med ulike halsmodeller for vann- og gasskjølte modeller. Muligheten for pistolmontert fjernkontroll gir nøyaktig og umiddelbart justering av sveisestrømmen på avstand.

Fokus på brukeropplevelse og ergonomi
Kemppi fører sammen eksperter på elektronikk, mekanikk, sveising, kommersialisering og industri- og servicedesign for å tilføre de ulike bransjene relevant verdi. Kemppi samarbeider med kunder og deltar aktivt i internasjonale forskningsprosjekter.
   – Helt siden starten av Kemppis historie har Kemppi-produkter blir utviklet for sveisere. Brukervennligheten og komforten er kjerneegenskaper hos Kemppis designere. Utstyret fokuserer på ergonomi og tilpasning i brukermiljøet, forteller Jari Kettunen, Kemppis Design Manager.
   – I sveiseutstyr går det på å skape en god og innovativ design under overflaten. Utstyret må være praktisk, funksjonelt, ergonomisk, trygt, pålitelig og kostnadseffektivt – men samtidig ha et estetisk ytre. Denne brukerrettete designfilosofien er noe som Kemppis designere og ingeniører med suksess har brukt på hver maskin designet siden selskapet ble grunnlagt i 1949, forsetter Omkar More, Kemppis Chief Designer.

Flere priser
Investeringer i design har gjort at Kemppi er det første selskapet innen sveising som mottar flere internasjonale designpriser. I 2006 ble MinarcMig Adaptive 180 tildelt Red Dot-designprisen, og sveiseapparatet FitWeld 300 og mellommateren SuperSnake GT02S fikk rosende omtale under Red Dot-utdelingen i 2009. I 2012 mottok Kempact RA-produktserien den internasjonale iF-designprisen. Nå går 10 % av Kemppis årlige omsetning til forskning og utvikling. Brukeropplevelsen er alltid kjernen i all produktutvikling.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no