Meny
04.03.2015

HeatWork til Antarktis

HeatWork AS og Norsk Polarinstitutt har inngått avtale om levering av containerutgave HW FrostHeater 3600 samt endel ekstrautstyr som vifter og isolasjonsmatter.

Maskinen skal operere ved Troll forskningsstasjon, som ligger på fast grunn i en fjellside i Antarktis. Her består bakken av frosne morener. Norsk Polarinstitutt vil nå ha mulighet for tining før legging av kabler og rør i bakken samt tine frem rørgater og kabelgater for vedlikeholdsarbeid og varme opp det 80 kvm store ankomstteltet ved flyplassen.
   – For Narvik og Nord-Norge er dette spennende, og det viser at lokale selskaper kan bidra til utvikling på flere felt, sier daglig leder i HeatWork, Reidar Schille. – Vi satser også stort på FoU og utvikler stadig nye produkter. HeatWork tilbyr løsninger som er helt i toppen hva angår miljøvennlige løsninger for de bruksområder maskinene våre operer i. Væskebåren varme er den meste miljøeffektive måten å overføre varme på, sier Schille.
   Norsk Polarinstitutt er Norges sentrale institutt for vitenskapelig forskning, miljøovervåking og kartlegging av Arktis og Antarktis. De er kunnskapsleverandør og rådgiver for norske myndigheter i polarområdene og har forvaltningsmyndighet for all norsk aktivitet i Antarktis. Instituttet er et direktorat under Klima- og miljødepartementet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no