Meny
26.02.2013

Hammar presenterer kraftig sidelaster for transport av kabeltromler

Hammar og interessenter innenfor kraftledningsindustrien har en stund diskutert en løsning for å forenkle logistikken ved transport av kabeltromler. I dette tilfellet kabeltromler med diameter på 4,2 meter, bredde på 3,0 meter og en vekt opp til 27,8 tonn. Hammar har nå utviklet en sidelastermodell, HAMMAR 155 H, som dekker kundenes ønsker.
Ved hjelp av denne sidelasteren kan transport av kabeltromler skje fra fabrikk og direkte ut i felten uten omlastning og uten behov for assistanse av mobilkraner eller trucker. For kunden innebærer det at logistikken får en bedre flyt, og at ventetider for assistanse elimineres. Sjåføren og sidelasteren løser oppgaven alene.

Kabeltromlene er modifisert slik at de enkelt kan håndteres av sidelasteren til Hammar. Sidelasteren har en lift som er spesiallaget for å kunne løse dette transportbehovet.

Kranene er av typen Hammar 155 H med 36 tonns løftekapasitet. Ifølge Hammar gir 155-kranene en sikker og stabil lasting og avlastning selv under vanskelige terrengforhold. Hammar opplyser at 155-kranene er en utprøvd konstruksjon som de har leverert til fornøyde kunder i hele verden. 

Traileren er spesialbygd i Hammars fabrikk i Sverige. Den har en buk for plassering av kabeltromlen, noe som gir lavt tyngdepunkt. Den maksimale høyden med last er 4,5 meter, totallengden er 10 940 mm og bredde uten last er 2,55 meter. Det innebærer at sidelasteren er lett håndterlig, og at den kan kjøres uten spesielle dispensasjoner i Sverige. Hammar kan tilpasse sidelasteren for å oppfylle lovbestemmelser på de fleste markeder.

De hydrauliskt utskytbare trommelstøttene gir enkel lasting og sikker og trygg transport på veien.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no