Meny
01.04.2019

Haaland AS mot gamle høyder

IKM, BR Industrier og Maskinering & Sveiseservice er i dag enige om en avtale som sikrer et tredelt eierskap av den tradisjonsrike bedriften IKM Haaland AS. Virksomheten vil i nær fremtid skifte navn til Haaland AS.

– Det siste halve året har virksomheten vært gjennom en betydelig omstillingsprosess. Målet med prosessen har vært å ta Haaland tilbake til røttene og etablere en lønnsom virksomhet som leverer over tid. Vi opplever at de ansatte har gjort en formidabel jobb med å bidra til at denne omstillingen har gått bra, og når resultatet viser at virksomheten i januar for fjerde måned på rad går i pluss, viser det at grepene var nødvendige og riktige, uttaler daglig leder i IKM Haaland Øystein Stjern.

Sikre norske arbeidsplasser
Ifølge Stjern var det behov for et nytt industrielt eierskap på Haaland, uavhengig av den omstillingen som virksomheten har vært gjennom.
   – Det er behov for inngående bransjekunnskap i dette markedet, og BR Industrier og Maskinering & Sveiseservice fremstod som naturlige partnere. Det tredelte eierskapet gir også muligheter til en konsolidering som ellers ikke ville vært mulig, sier Stjern.
   – Vi er kjent med at det i denne bransjen har vært mange små aktører. Vi tror den tiden er forbi fordi konkurransen fra utlandet vil gjøre seg gjeldende. For å sikre norske arbeidsplasser innen industri, er det derfor viktig å møte denne konkurransen så skarpt som mulig. En god sammensatt eierkonstellasjon vil øke sannsynligheten for å lykkes videre, sier styreleder i IKM Haaland Ståle Kyllingstad.

Stor optimisme
Maskinering & Sveiseservice er en virksomhet som ble startet i 1996, og er spesialisert på produksjon av komplekse produkter til høyteknologiske kunder.
   – IKM Haaland har over de siste månedene vist en svært positiv utvikling og vi er glade for å bli en del av dette. Vi tror også vår kunnskap om stålproduksjon og metallbearbeiding vil bidra til å løfte Haaland ytterligere, uttaler styreleder i Maskinering & Sveiseservice Gabriel Pollestad.
   Hos BR Industrier er også optimismen stor. Selskapet Metallteknikk er i deler av samme bransje som IKM Haaland og er en leverandør av avansert metallbearbeiding og sveising.
   – Videre ser vi en betydelig økning av kapasitet og kompetanseutvikling mellom selskapene. Og ikke minst økt konkurransekraft i spenningsfeltet mellom IKM Haaland og Metallteknikk. Vi mener at de viktigste grepene er tatt og at det vi nå skal i gang med er å rigge Haaland AS for fremtidig vekst. Herunder styrke organisasjonen noe og samtidig jobbe videre med å ta større andeler i de markedene vi er i, sier styreleder i Metallteknikk Bjørn Rygg.
Det er viktig å presisere at selv om IKM Haaland AS skifter navn til Haaland AS, så vil virksomheten drive videre som før.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no