Meny
04.06.2015

«Grønne» nyheter fra Wacker Neuson


Wacker Neuson er verdens første leverandør av en elektrisk stamper. Nå satser selskapet for fullt på flere nullutslippsmaskiner.

Nylig lanserte de batteridrevne «hoppetusser», som er tilgjengelig i to versjoner. Den minste modellen, AS 30, er en spesialstamper for komprimering under og tett ved rør, mens AS 50 brukes til alle klassiske stamperarbeider. Maskinenes batteri kan tas av uten verktøy, og brukeren kan bytte det utladede batteriet med et fulladet batteri med få håndgrep.
   Konseptet gjør brukeren uavhengig av strømkilder og kabler i komprimeringsprosessen.
   De «grønne» produktene med nullutslipp er spesielt egnet for alle byggeplasser hvor det drives innvendig arbeid og for annen industri med innendørs aktivitet.
   Salgsdirektør Roy Hagen kan stolt vise fram firmaets innovasjoner og omtanken for miljøet.
   – Alle monner drar. Maskinene er nyttige, både for brukeren og for totalmiljøet, sier Hagen.

Grønn vekst
Wacker Neuson AS er et heleid norsk datterselskap av tyske Wacker Neuson GmbH & Co. På årets Vei og Anleggsmesse hadde de pyntet opp messeområdet med flere «grønne» nyheter.  Foruten stamperne var flere miljøvennlige nyheter på plass: en elektriske ett-tonns beltegående dumper, en to-tonns elektrisk oppladbar hjullaster og en “803 Dual Power” ett-tonns minigraver. Sistnevnte kan enkelt kjøres via et fullelektrisk aggregat og alternativt sin egen dieselmotor.
   – Alle produktene er nå leveringsklare. Flere maskiner er allerede solgt og levert i Norge. Vi har fått konkrete forespørsler fra utleieselskaper som er villige til å se hvordan dette fungerer i praksis. Produktene er også egnet for entreprenører som rehabiliterer bygg og øvrig industri med innendørs arbeidsaktivitet, hevder Hagen.

Etterspørsel i markedet
Hagen påpeker at de miljøvennlige nyhetene er et resultat av det tette samarbeidet med kundene.
   – Vi har oppfylt ønsker som foretak og brukere har lagt frem for oss. HMS er i vinden som aldri før, men vi ser at noen er forsiktige med slike investeringer. Salget går framover, og flere ønsker å satse på maskiner som kan brukes både innendørs og i områder med lite tilgang til frisk luft. Samtidig reduseres maskinstøyen til et minimum. Nå er det viktig at potensielle kunder får vite om nyvinningene, både av hensyn til egne ansatte og miljøet rundt.
   Vi er sikre på at markedet vil etterspørre disse miljømaskinene når de nå er tilgjengelige, sier Hagen som er optimistisk til en mer miljøvennlig arbeidsdag.
   – Ved bruk i grøfter og inne i bygninger kan for eksempel den batteridrevne stamperen vise sin styrke med nullutslipp. For det utslippsfrie arbeidet skåner ikke bare helsen til brukeren, men utvider også bruksområdet for stamperen – og dermed fleksibiliteten til foretaket.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no