Meny
01.08.2017

Grimme og Hengstler tilbyr robusthet og jevn lasting

Bare i Tyskland høstes over 10 millioner tonn poteter hvert år, på verdensbasis mer enn 341 millioner tonn. For over 80 år siden utviklet Grimme den første potethøsteren. Mye har skjedd siden da, og nå er Grimme markedsledende i verden innenfor potethøsteteknologi.

I tillegg til innhøsting er effektiv lagringsteknologi like viktig for å sikre at etterspørselen etter poteter av topp kvalitet stadig møtes. Til dette tilbyr Grimme for eksempel SL80 lasteinnretning, som bruker Hengstler absoluttkoder AC58.
   Men nøyaktig hvordan fungerer en lasteinnretning og hva er utfordringene? Med riktig tilpassede sensorer registrerer lasteinnretningen aktuelt fyllnivå. Med disse verdiene og posisjoneringsdataene kontrollerer Hengstler-koderen transportmekanismens bevegelsesstrekning og vinkel med et intelligent system. Målet er å fylle lageret på en forsiktig, jevn og forutbestemt måte. Lagring av ferske poteter er den lite kjente forbindelsen mellom automatisert innhøsting og videreforedling og markedsføring til riktig tid.
   Denne kundespesifikke løsningen lønner seg. Så langt har ingen rapportert om problemer eller tekniske feil. Så Grimmes kunder kan alltid stole på maskinene sine, og Grimme stoler på at Hengstler bestemmer posisjoneringsdataene. Dette opplyser selskapet i en pressemelding.
   Og framtidsutsiktene er svært lyse, spesielt innenfor området potetinnhøsting. Etterspørselen etter ferske poteter spås å forbli uendret i industrilandene, mens markedet for foredlede poteter vokser på grunn av økt etterspørsel etter ferdigmat. Men forbruket av ferske poteter vokser i utviklingsland fordi folks kosthold blir mer variert. For å gi bøndene enklere drift og fleksibilitet brukes det stadig mer digital teknologi i innhøstingsmaskinene. Men digital gårdsdrift bestemmes ikke bare i nettskyen, men i hverdagens arbeidsoppgaver, hovedsakelig under krevende forhold. Dermed vil det i framtiden mer enn noensinne være behov for kvalitet. Grimme påstår at innhøstingsmaskinene deres sammen med Hengstlers robuste og pålitelige komponenter representerer slik kvalitet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no