Meny
21.08.2023

Goodtech og Aker Solutions fortsetter transformasjonen i Verdal

Goodtech informerte 10. mai 2023 om samarbeidet med Aker Solutions Verdal, hvor deres prefabrikasjon av komponenter til store stålkonstruksjoner skal transformeres gjennom moderne robotiserings- og digitaliseringsteknologi. Prosjektet er banebrytende og utnytter tilgjengelig teknologi og kompetanse i prosessen med å automatisere produksjonslinjene. Omfanget av prosjektet da samarbeidet først ble rapportert i mai 2023 var avgrenset til 100 MNOK, og prosjektet er nå over i neste fase. I den forbindelse har Aker Solutions og Goodtech inngått en kontrakt på om lag 300 MNOK som inkluderer de ~100 MNOK som allerede er børsmeldt.

«I dette prosjektet bygger Aker Solutions et verdensledende produksjonsanlegg lokalt på Verdal. Goodtech er involvert i flere slike prosjekt, hvor kundene våre utvider og digitaliserer produksjon i Norden, istedenfor å kjøpe ferdigproduserte produkter fra utlandet. Et slikt skifte reduserer fotavtrykket fra transport drastisk, samtidig som vi bidrar til å øke konkurransekraft for lokal industri», kommenterer konsernsjef i Goodtech, Margrethe Hauge.

Prosjektet ble igangsatt i forbindelse med at Aker Solutions i desember 2022 ble tildelt nye feltutbyggingskontrakter for Aker BP.

«Hoveddelen av kommende investeringer vil være på selskapets norske verft, for å oppgradere fasilitetene og forbedre fremtidig aktivitet. På Aker Solutions’ verft i Verdal, vil selskapet investere i en robotisert og automatisert produksjonslinje for å sikre gjennomføring og fremdrift av disse viktige prosjektene gjennom forbedret produktivitet og HSSE», har Aker Solutions tidligere kommentert i en egen pressemelding.

Majoriteten av prosjektet skal leveres i H1 2024, og vil trekke på Goodtech sin ledendekompetanse innenfor prosjektledelse, programmering, industriell IT, mekanisk, robotisering og automatisering, for å sikre at selvkjørende kjøretøy (AGV), roboter, scanning, IT- og automasjonsarkitektur (OT) og softwareapplikasjoner er integrert og koordinert for optimal produksjon. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no