Meny
21.12.2017

Gjør deg klar til den store bulkedagen

Kjør forsiktig hvis du skal kjøre bil fredag 22. desember.

22. desember er nemlig dagen da vi bulker som aller mest. I fjor ble det bulket for over 32 millioner kroner denne dagen.
   22.desember 2016 ble det rapportert inn ikke mindre enn 1774 bilskader til forsikringsbransjen. Dette resulterte i utbetalinger for over 32 millioner kroner, ifølge kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.
   – I år faller julaften på en søndag. Det er derfor naturlig å peke ut fredag og lørdag som de helt store bulkedagene denne måneden. I disse dagene regner vi med at det vil smelle i snitt 1300 ganger hver dag, en økning på nærmere 40 prosent sammenlignet med resten av året, forteller Rysstad.
   Denne tiden av året domineres gjerne av ulike parkerings- og ryggeskader, og julestress, kombinert med vinterveier, ser ut til å være utslagsgivende.
   – Glatte veier og julestress er en dårlig kombinasjon for trafikksikkerheten. Med dårlig vær kan skadene bli enda værre og dyrere, og inn mot helgen er det meldt store nedbørsmengder og glatte veier i store deler av landet. Ta det rolig, se deg godt om og sørg for sikre dekk, sier Kjetil Røssel i Nokian Tyres.
   For at julehandlingen skal foregå tryggest mulig, er det viktig å sjekke vinterdekkene dine ekstra nøye. Særlig viktig er det om du skal til fjells, men også veiene i byen kan by på store utfordringer for trafikken.
   Røssel gir sine topp 3 tips til deg som skal ut å kjøre i julen.
1. Kjør forsiktig. Vis hensyn og ikke la julestresset ta julebudsjettet.
2. Kontroller dekkene dine: Har jeg riktig lufttrykk og mønsterdybde?
3. Tenk framover. Følg med på veiforholdene og kjør deretter.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no