Meny
19.07.2019

Gamma hever sikkerheten for sveisere til et nytt nivå

Siste nytt innen personlig beskyttelse for sveisere, Gamma-familien, ble tilgjengelig hos forhandlere av Kemppi-sikkerhetsprodukter fra 1. mai i år.

Gamma gir best beskyttelse for øyne, ansikt og luftveier, og har i tillegg integrert arbeidslys for bedre sikt og sikkerhet når det arbeides under forhold med dårlig lys. Denne sveisemasken reduserer tretthet, øker velvære og beskytter mot sveiserelatert helserisiko. Gamma-modellene danner nå de globale referansene når det gjelder utstyr for å sikre og beskytte sveisere.

Betydelig helserisiko
Helsefarer på sveiseverksteder er en viktig sak for både arbeidsgivere og arbeidstakere. Det intense lyset og varmen fra lysbuesveising og plasmaskjæring er åpenbare risikoer, mens forurensing av luften vi puster i omgivelsene lett går under radaren.
   Røyk fra sveising og skjæring inneholder helseskadelige elementer som ikke nødvendigvis kan sees med det blotte øye. Sveisere puster gjerne inn 4000 liter luft på et 8-timers skift, og hvis luftveiene er ubeskyttet mot eksponering av forurenset luft, kan dette representere en betydelig helserisiko både på kort og lang sikt.
   – Det er imidlertid viktig å huske at farlige stoffer ikke utgjør en helserisiko før de kommer i kontakt med kroppen, sier John Frost, produktsjef for personlig verneutstyr hos Kemppi Oy.
   – Vår nye Gamma-produktserie stiller i en egen klasse når det gjelder generell beskyttelse, sier Frost. – Når den brukes sammen med den nye motordrevne filterenheten, innfrir Gamma den høyeste europeiske klassifiseringen av åndedrettsvern når det gjelder total lekkasje fra omgivelsene (TIL = total inward leakage), klasse TH3. Dette betyr at den beskytter brukerne mot 99,8 % av luftbårne avgasser og partikler.

Kjølig, komfortabelt og trygt pustemiljø
Gamma-produkter er designet av sveisere for å bli brukt av sveisere. Sortimentet dekker alt fra vanlig ansikt- og øyevern til avanserte sveisemaskeløsninger av høyeste klasse, inkludert en modell med integrert LED-arbeidslys. De kan brukes ved alle lysbuebaserte prosesser, inkluder sveising, skjæring og kullbuemeisling, samt ved sliping og inspeksjonsarbeid.
   Gamma GTH3-sveisemaskene får luft fra enten en batteridrevet filterpakke eller via trykkluft, og virker etter prinsippet om «positivt lufttrykk». Dette betyr at luft med overtrykk fortrenger farlig sveiserøyk og leverer ren og frisk luft i pustesonen, noe som gir sveiseren en trygg, kjølig og komfortabel arbeidsdag.
Den beltemonterte, batteridrevne PFU 210e-filterpakken imøtekommer de høyeste kravene til filtrering for åndedrettsvern og gir full bevegelsesfrihet på arbeidsstedet, og trykkluftmodellene kan tilkobles et luftsystem som imøtekommer de lokale krav til pusteluft.

Gamma-kvalitet med stort synsfelt

Gamma-serien gir fremragende optisk kvalitet og stort synsfelt. Autoblend-sveiseglasset med LiFE+ Color-teknologi gjør synsfeltet klarere, og ved å løfte sveisevisiret avdekkes et klart, støtsikkert verneglass på 198 cm2 som gir superb oversikt over arbeidsområdet. Kombinasjonen av disse egenskapene gir forbedret presisjon, større sikkerhet, redusert belastning på øynene og mindre tretthet når arbeidsdagen er over.
   Gamma-sveisemasker med autoblend-sveiseglass er utstyrt med en fjernkontrollfunksjon som gjør det svært enkelt å justere autoblend-glasset mens sveisemasken er i bruk. Fjernkontrollknappene er praktisk plassert innenfor skallet på den øvre overflaten av sveisemasken, så de er beskyttet mot skade fra hendelige støt.
   John Frost fra Kemppi Oy forteller at Gamma-prosjektet har som hovedmål å beskytte sveiserens helse og gjøre hans eller hennes arbeidsdag enklere.
   – Gamma-modellene er fullt og helt designet ut fra brukerens perspektiv, legger han til. – De har unike funksjoner som øker anvendeligheten, deriblant Axis-regulering og GapView-funksjoner for hurtig og praktisk justering av synsfeltet for ulike arbeidsstillinger. Når det er dårlig lys, gir XFA-modellene med integrerte arbeidslys på 70 lumen langt større sikkerhet og komfort, avslutter han.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no