Meny
23.04.2019

Galfan fra SSAB – best i langvarig korrosjonstest

Nylig ble det presentert en realistisk korrosjonstest* der Galfan fra SSAB var klart overlegen blant konkurrerende materialer når det gjelder evnen til å motstå korrosjon.

Det dreier seg i første rekke om konstruksjoner som har profilerte, runde eller andre ¬– ikke helt plane former. Der viste resultatene at Galfan er opp til 3,8 ganger mer motstandsdyktig mot korrosjon.
   – I våre tester har vi sett at virkeligheten er en bedre målestokk enn laboratorietester når det gjelder hvordan metallbelagte materialer kan motstå korrosjon. I testen – som strekker seg over 6 til 8 år – kunne vi konstatere at Galfan var 2,8 ganger bedre enn ren sink og hele 3,8 ganger bedre enn sink/magnesium, forteller Hans-Erik Pedersen, daglig leder i SSAB Svensk Stål.

Korrosjonsklasse 3 – for tøffe nordiske forhold

Korrosivitet måles i forskjellige klasser, og i Norden er det vanligst med klasse 2 (by og land i Norden) eller i visse tilfeller klasse 3 (marint miljø). Målinger i marint miljø utføres på Bohus-Malmön i Sverige, der det gjennom mange år har vært testplater oppmontert. Her tester man hvordan forskjellige sinkbelegg klarer seg i et virkelig miljø når de utsettes for værpåkjenninger. Resultatet skiller seg markert fra laboratorietester, såkalte saltspray-tester, ved at testene under naturlige forhold kårer Galfan ZA 255 til klart beste materiale.

Fordeler
Galfan, som er et sinkbasert overflatebelegg, brukes i alle segmenter og på forskjellige stålkvaliteter, for eksempel for å gi økt levetid for ståldeler, eller for å erstatte tradisjonelt sinkbelegg med et tynnere Galfan-belegg, som gir både bedre sveisbarhet og formingsegenskaper.

*Testen er utført av French Corrosion Institute i samarbeid med Swerema KIMAB

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no