Meny
05.01.2022

GP gir forbrukerne muligheten til å pante emballasje

Batteriprodusenten GP har startet et samarbeid med svenskutviklede Bower – en app som gjør det mulig for forbrukerne å pante emballasje.

Fremover vil all emballasje fra GP kunne pantes, og med Bower-appen kan forbrukerne gjøre både lommeboken og miljøet en tjeneste.
   Batteriprodusenten GP har lenge jobbet mot å ta selskapet i en bærekraftig retning og utvikle nye grønne løsninger. Blant annet med å bryte vanen nordmenn har med bruk av engangsbatterier, og i stedet slå et slag for oppladbare batterier. Tidligere i år slapp batteriprodusenten nye profukter i ReCyko-serien, som inneholder oppladbare batterier til forbrukere og håndtverkere.
  – Å redusere avfall er et av GPs viktigste fokusområder for å sikre et bedre miljø. Vi jobber målrettet for å blant annet ha null avfall i våre batteriproduksjonsanlegg, og i fjor ble GP den første aktøren i batteriindustrien som mottok UL's Zero Waste to Landfill Silver Validation (ZWTL) for våre fire produksjonsanlegg i Kina og Malaysia, sier Malin Torberntsson, markedssjef hos GP i Norden.
   GP's nye samarbeid med Bower gjør det nå mulig for forbrukerne å tjene penger og samtidig gjøre en innsats for miljøet. Når forbrukerne panter emballasjen, oppfordres de også til å resirkulere brukte engangsbatterier. Samarbeidet med Bower foregår i alle nordiske land.
   – Som produsent har vi plikt til å tenke sirkulært, ikke bare på produksjonsstadiet. Dette inkluderer selvfølgelig emballasje og produkter som er i slutten av levetiden. Samarbeidet med Bower håper vi oppmuntrer forbrukerne til å resirkulere emballasjen i større grad og samtidig minne dem på å resirkulere engangsbatteriene sine, fortsetter Malin Torberntsson.
   Forretningsideen er å resirkulere varer forbrukeren har kjøpt i butikken. Med Bower-appen kan brukeren scanne EAN-koden når gjennvinner emballasjen ved gjenvinningsstasjonen. Etter det kan forbrukeren samle poeng eller be om penger direkte i appen. Ganske enkelt et pantesystem for emballasje.
   – Vi er utrolig stolt og glad for samarbeidet med batteriproduksenten GP. Dette viser tydelig hvordan panteløsningen er attraktiv for flere bransjer. Vår visjon er at alt i fremtiden kan pantes. Hvis en tom emballasje har gjensalgsverdi er det ikke lenger noe som kan kalles søppel. På den måten gjør vi det attraktivt å resirkulere. Å samarbeide med GP er et stort steg i riktig retning. Både for oss i Bower, men også for GPP, sier Suwar Mert, CEO & Founder, Bower.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no