Meny
08.06.2021

Frydenbø Industri etablerer virksomhet i Vesterålen

Frydenbø Industri melder at de etablerer seg i Blokken, samme sted som Blokken Skipsverft AS hadde drift i 123 år – inntil de begjærte oppbud tidligere i år.

Den nyoppstartede virksomheten i Blokken blir Frydenbø Industris åttende lokasjon i Norge.

Tilgjengelig for flere kunder
Frydenbø Industri leverte et positivt resultat i koronaåret 2020 og gjør nå alvor av vekstambisjonene sine, med nok en etablering i nord. Fra tidligere har de tre lokasjoner i Finmark, henholdvis i Øksfjord, Havøysund og Alta. Det familieeide konsernet har denne uken styrebesluttet å starte en større virksomhet i bygda Blokken, som ligger i Sortland kommune.
   - Vi merker økende etterspørsel i nord og ser frem til å kunne tilby eksisterende og nye kunder enda bedre tilgjengelighet gjennom den nye etableringen, sier Arne Kristian Vestre, som er leder for Frydenbø Industris virksomhet i nord.

Tidligere eiere blir med
Frydenbø ønsker å gi den nye virksomheten mulighetene som kommer ved å være en del av et større kompetansemiljø, samtidig som Frydenbø lærer av og viderefører verdiskapningen som Blokken Skipsverft AS har stått for historisk.
   - Det var helt naturlig for oss å be de tidligere eierne og femte generasjon i Blokken Skipsverft AS, Anders Stoltz-Rasmussen og Jørgen Rasmussen om å bli med på eiersiden i den nye satsningen. Dette gir oss de beste forutsetninger for å lykkes, sier tredje generasjons eier i Frydenbø Group, Knut Herman Gjøvaag.

Viktig for lokalsamfunnet
Med sin lange historie har Blokken Skipsverft AS vært en viktig arbeidsplass og næringsaktør i Vesterålen. Det var derfor stor skuffelse når selskapet gikk konkurs og folk mistet jobbenene sine tidligere i år.
   - Vi er veldig glad for at det er akkurat Frydenbø som skal starte opp igjen med skipsvirksomheten i Blokken. De er tydelig på verdier og kultur, noe som er viktig både for kundene og oss, sier Stoltz-Rasmussen.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no