Meny
26.05.2021

Fransk politi utstyres med 30 000 kroppsbårne kameraer

Det franske innenriksdepartementet velger Motorola Solutions for å modernisere politiet.


Motorola Solutions (NYSE:MSI) kunngjør at det franske innenriksdepartementet skal ta i bruk 30 000 av Motorola Solutions sine kroppsbårne kameraer av typen VB400 på landets politi og militærpoliti. Utrullingen er den største i verden noensinne.
   Kontrakten, som har en verdi på 15 millioner euro, er en del av målet om å modernisere Frankrikes politistyrke. Utrullingen som støtter den franske regjeringens mål om å øke tilliten til politiet og sikkerheten til landets innbyggere, er planlagt påbegynt i starten av juli.
   Jack Molloy, executive vice president, product and worldwide sales i Motorola Solutions, sier hovedprioriteten til politiet og militærpolitiet er å opprettholde sikkerheten og integriteten i alle interaksjoner mellom politi og samfunn, og at videoteknologi er viktig for å oppnå dette.
   – Etter grundig testing og omfattende konkurranse, kom våre løsninger best ut når det gjelder ytelse, brukervennlighet og sømløs integrasjon i arbeidsflyten til det franske politiet. Vi er stolte over å være valgt partner, og vil fortsette arbeidet med å innovere med den franske regjeringen, sier han.
   VB400 er et robust produkt utviklet for å beskytte både politi og publikum via en intuitiv opptaksfunksjon. Enhetene har batterikapasitet for opptil 12 timer med opptak. Motorola Solutions tilbyr også et bredt utvalg tilleggsutstyr bestående av blant annet hjelmkameraer for motorsykkelpoliti med HD-kvalitet for bruk i høy hastighet. Fremtidige løsninger er for eksempel Holster Aware som automatisk tar opp og direktestrømmer fra det kroppsbårne kameraet dersom en betjent trekker våpen. En annen løsning er en Android-kompatibel applikasjon som lar betjenter se å kategorisere opptak under feltarbeid.
   Kameraene som det franske politiet skal bruke leveres med VideoManager evidence management software som er programvare for håndtering av bevis. VideoManager er en viktig del av leveransen nå som video i økende grad blir en del av politiets daglige arbeidsflyt. Kameraene laster sømløst opp innspilte opptak til løsningen, hvor de lagres sikkert og kan organiseres ved hjelp av tid, dato og sted.
   – Dette partnerskapet følger en rekke tilsvarende avtaler. Etter at vi etablerte oss i dette markedet, har vi raskt vokst til å bli en global aktør. Dette skyldes vår differensierte løsning som er integrert i vårt økosystem bestående av talekommunikasjon, programvare for kontrollrom, videosikkerhet og analyse, sier Jack Molloy.
   Avtalen er den siste i en rekke bestående av tilsvarende avtaler som blant annet Metro Nashville Police, Romania National Police og London Ambulance Services.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no