Meny
11.08.2022

Fra søppel til suvenirer - Plastavfall får nytt liv på Curacao

TUI Care Foundation og Green Phenix lanserer et nytt “upcycling” - prosjekt på Curacao. Sammen skal de gjøre søppel til suvenirer, spre kunnskap om avfallssortering og sysselsette flere i lokalmiljøet.


TUI Care Foundation | Curacao

- Dette prosjektet favner alt det TUI Care Foundation står for, at turisme kan bidra til positiv endring på flere nivåer. Her får vi muligheten til å engasjere både turister og lokale for et mer bærekraftig Curacao, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonssjef i TUI.  

Fra plastflasker til lysestaker, nøkkelringer og vaser

Plastavfall og forurensning er en stadig større utfordring på Curacao. Øya har mer plastavfall enn det som for øyeblikket kan håndteres, og et overbelastet deponi forventes å nå full kapasitet innen 2025. TUI Care Foundation, Green Phenix og Mambo Beach har gått sammen for å skape et renere Curacao. Flere avfallssorteringsstasjoner settes opp langs Mambo Boulevard for å samle inn avfall fra besøkende og lokale.  Dette bringes så til et gjenvinningsanlegg hvor plastavfallet sorters og gis nytt liv. Anlegget sysselsetter og utdanner lokale fra særlig trengende områder, som igjen vil veilede turister for å skape mer bevissthet om plastforurensning.

Involverer turister for å øke kunnskap

Besøkende på jakt etter en unik, bærekraftig opplevelse kan besøke anlegget og få innsikt i hvordan det hele fungerer – fra innsamling til ferdig produkt. En reiseleder leder dem gjennom prosessen med å sortere plast etter type og farge, makulering i flak og til slutt hvordan nye produkter lages. Formålet er å øke bevisstheten om avfallsreduksjon og gi informasjon og praktiske tips om hvordan man som reisende kan bidra positivt for å skape et mer bærekraftig Curacao.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no