Meny
21.10.2021

Første spadetak på Construction City

Med Construction City får denne delen av byen et dunkende hjerte som skaper verdier, gir arbeidsplasser og bidrar til utviklingen av en utrolig viktig næring, sier byrådsleder Raymond Johansen..

Torsdag 14. oktober ble byggestarten markert på tomten.
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen tok det første spadestikket sammen med konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj og elever fra Kuben yrkesarena. Foto: Kim Holthe

Det er OBOS som står bak Construction City, en næringsklynge som skal samlokalisere aktører fra hele verdikjeden. Construction City ligger på Ulven, ved inngangen til Groruddalen i Oslo. Gjennom å samle bransjen under samme tak, skal det legges til rette for tettere samarbeid, nye løsninger og fremtidig konkurransekraft.
   - Construction City vil bli en internasjonalt banebrytende samhandlingsarena for Norges største fastlandsnæring, og en utrolig spennende arbeidsplass for både store og små aktører i bransjen. Vi gleder oss stort til å flytte til Ulven, sier konsernsjef i OBOS, Daniel K. Siraj.

Et naturlig samlingspunkt for fremtidens byggenæring
AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City i 2025.
   - For oss i AF Gruppen og Betonmast er dette en veldig spesiell dag, ettersom vi sammen skal i gang med vårt største byggprosjekt noensinne. Enda viktigere er det at vi skal etablere vårt nye hovedkontor her, med mål om å tiltrekke og utvikle de klokeste hodene og flittigste hendene i bransjen, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.
   Det nye kontorbygget vil romme 4500 arbeidsplasser, og blir en ambisiøs demonstrasjon av fremtidens arbeidsplass. I tillegg til store samhandlingsarealer, vil det tilbys handels- og serveringskonsepter, treningsfasiliteter og en stor takhage. Leietakere i bygget vil også ta del i næringsklyngen Construction City Cluster, som siden oppstarten i 2017 har vokst til over 100 medlemmer.
   Det vil gjøre bygget til det naturlige samlingspunktet i en bydel i rask utvikling. I tillegg til ny næringsvirksomhet, skal det utvikles en ny grønn bydel med 3000 boliger på Ulven.
  - Construction City vil gi et stort løft til hele området. Her skal det bli attraktivt å jobbe, leve og bo, avslutter Daniel K. Siraj, konsernsjef i OBOS.

Construction City
Construction City blir en samhandlingsarena for bygg, anlegg- og eiendomsbransjen på Ulven i Oslo. Næringsbygget på 103 000 kvadratmeter skal huse små og store aktører, som i fellesskap skal styrke bransjens samlede konkurransekraft. Det er OBOS som står bak satsingen. AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025. På Ulven skal OBOS også bygge om lag 2500 boliger.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no