Meny
31.08.2015

Forskningssenter skal styrke metallindustrien

23. juni 2015 markerte en milepæl for metallindustrien og forskning i Norge. Da åpnet forskningssenteret Metal Production – ett av 17 Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som Forskningsrådet har etablert. Senteret ledes av NTNU og SINTEF og er et samarbeidsprosjekt som samler hele den norske metallurgiske industrien. I potten ligger en kvart milliard kroner.

Metaller er en uunnværlig del av vårt moderne dagligliv, men krever store ressurser både i form av råmaterialer og energi til fremstilling. Nå går forskning og industri sammen for å gjøre norsk metallproduksjon grønnere og mer effektiv i alle ledd.
   SFI-ordningen har som formål å styrke innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom FoU-aktive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer. SFI skal utvikle kompetanse på høyt internasjonalt nivå på områder som er viktig for innovasjon og verdiskaping et nyoppnevnte senteret Metal Production skal bidra til at metaller kan lages med lavere energi- og materialforbruk for å øke bærekraften til moderne metallproduksjon. Innenfor dette vil det være fokus på bærekraftig innovasjon, verdensledende forskning og industriell vekst.

Industri og forskning hånd i hånd
Forskning, industri og myndigheter har allerede et langt og fruktbart samarbeid bak seg.
   – Dette er en merkedag for samarbeid mellom akademia og industri i Norge. Industriell utvikling og forskning går hånd i hånd. Derfor er vi veldig glade for at vi har fått til et slikt bredt samarbeid mellom næringslivet og akademia, sier Hans Erik Vatne, teknologisjef i Hydro.
   – Metallindustrien er den tredje største eksportvaren i Norge. At vi får på plass et senter som skal fokusere på anvendt forskning, vil styrke og videreutvikle industrien i Norge og bidra til å opprettholde de verdensledende kompetansemiljøene vi har innenfor dette feltet, sier Håvard Moe, teknologisjef i Elkem.
   Forskningssenteret har som mål at industrien skal fortsette å ligge i verdenstoppen med en energieffektiv, miljøvennlig og konkurransedyktig produksjon av materialer.
   – Med det nye senteret for forskningsbasert innovasjon skal vi ta et skritt videre i prosessen med å gjøre norsk metallindustri grønnere og mer effektiv. Norsk metallindustri er allerede verdensledende innenfor teknologiske og innovative produksjonsmetoder, vårt mål er å bidra til å opprettholde og forsterke denne ledelsen, sier senterleder Aud Wærnes.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no