Meny
20.01.2015

Førerløst på rullebanen?

Førerløse brøytebiler? Ja, det kan bli virkelighet om Avinor lykkes med å koble de rette teknologiske miljøene sammen i arbeidet med å utvikle en prototyp.

 

– Vi starter et prosjekt nå for å se om vi kan få leverandører av forskjellige teknologier og utstyr til å utvikle en prototyp på førerløse kjøretøy til bruk for eksempel ved brøyting av rullebanene, forteller prosjektleder Hans Børre Joakimsen. 
   Utviklingen, og eventuell anskaffelse av førerløse kjøretøy, blir organisert som en såkalt « innovativ offentlig anskaffelse» og er en pilot inn i nasjonalt program for leverandørutvikling. 
   Avinor inviterer først alle mulige interessenter til et dialogmøte. Formålet er å se om det er grunnlag for en konkurranse om førerløse kjøretøy på lufthavnene. 
   – Vår ambisjon er å tilrettelegge for, og å skape en arena for innovasjon og nytenkning, sier Joakimsen, som håper  at prototypen er klar innen tre år. 
   Førerløse kjøretøy kan i likhet med for eksempel fjernstyrte tårn, bli et viktig bidrag i arbeidet med å effektivisere driften til Avinor.

Kilde: mynewsdesk.com

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no