Meny
18.01.2023

Ford tar i bruk solcellepark for å nå sine ambisiøse bærekraftmål

For å nå sitt mål om at alle deres fabrikker i Europa skal være karbonnøytrale innen 2035 har Ford åpnet en ny solcellepark ved sin fabrikk i Valencia i Spania.

Solcelleparken, hvor solenergi blir gjort om til elektrisitet, produserer i dag strøm tilsvarende forbruket til 1400 spanske husstander (4641 megawatt-timer) per år. Allerede til sommeren vil produksjonen øke med ytterligere 3762 megawatt-timer (mWh) per år. I praksis betyr dette at Fords fabrikk i Valencia vil bidra til en merkbar reduksjon i behovet for elektrisitet fra det nasjonale strømnettet i år.

– Mer enn noen gang trenger vi nå fornybare energikilder. Ettersom vi beveger oss mot en helelektrisk fremtid og et mål om at alle våre europeiske fabrikker skal være karbonnøytrale er denne solcelleparken i Valencia - hvor vi blir selvforsynte med fornybar energi - et viktig bidrag for å nå dette målet, sier Stuart Southgate, director, Sustainable, Environmental and Safety Engineering, i Ford Europa.

De ser nå på muligheten til å utvide solcelleparken for å øke den maksimale kapasiteten fra 2,8 megawatt i dag til 10 megawatt innen 2024. Det blir også vurdert å installere solcellepaneler på taket til fabrikkbygningene.

Karbonnøytrale fabrikker i Europa innen 2035

Ford har som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra Fords bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker og leverandører da også skal være karbonnøytrale.

Siden 2022 er all energi som brukes, og blir kjøpt, til Fords europeiske bilfabrikker fra fornybare energikilder. Selskapet jobber hele tiden med å øke bruken av fornybar energi, og har en klar ambisjon om at all deres produksjon i løpet av 2035 skal skje med 100 % karbonfri elektrisitet. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no