Meny
02.03.2015

Forbedret hydraulikkpumpe fra Voith Turbo

Voith Turbo er en tysk produsent som har spesialisert seg på støysvake hydraulikkpumper med høy virkningsgrad. Den norske leverandøren, Andøco Hydraulikk, opplyser at internal gear pumps fra Voith Turbo fungerer pålitelig i hundretusener av maskiner rundt om i verden, og at selskapet er markedsleder av pumper med innerfortanning og klaringskompensasjon.

Innertannhjulspumpene fra Voith har den egenskapen at de har høy virkningsgrad, og at de derfor produserer minimalt med uønsket støy og varme. Fordelene er at det trengs mindre energi til å drive pumpen og mindre energi til støyreduserende tiltak og nedkjøling av hydraulikkoljen.

Frekvensomformer for turtallsregulering
Frekvensomformer for turtallsregulering har blitt mer og mer vanlig for å tilpasse leveringsmengde til behovet. Voith Turbo har med små endringer og variasjon i valg av materialer gjort pumpene enda bedre egnet til å tåle lave turtall, noe som igjen er veldig gunstig ved variable hastigheter i drifter med elektromotor og frekvensomformer.

Stor fleksibilitet
Trykklasse helt opp i 345 bar og størrelser fra 3,5 ccm til 250 ccm gir store valgmuligheter. Det kan også bygges flere kamre på samme aksel med felles eller separat oljetilførsel. Dette gir stor fleksibilitet da man i tillegg til å variere hastigheten kan velge å droppe noen av kamrene ved forhåndsvalgte trykk. Dette gjør at man kan velge en mindre elektromor. I de fleste tilfellene har man ikke behov for maksimalt trykk og maksimal oljestrøm samtidig.
Med det store utvalget av pumpestørrelser og muligheten til å kombinere flere pumpekamre får man mulighet til å skreddersy hydraulikkanlegget etter eget behov på en økonomisk god måte.
   Leverandøren understreker at man med pumper fra Voith ikke vil oppleve støyen fra hydraulikken som sjenerende eller utmattende på omgivelsene.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no