Meny
11.04.2016

Forbedrer innemiljøet og reduserer fyringskostnadene

Celsa Armeringsstål AS har produsert stål i Mo i Rana siden 2007. Dette er en energikrevende industri som krever smarte løsninger som er effektive. Nå har AGA installert helt nye Flameless Oxyfuel-brennere som man håper kan redusere energiforbruket med mellom 30 og 50 prosent.

– Våre Flameless Oxyfuel-løsninger gir en mer effektiv forbrenning og varmer opp øsene i stålverket raskere og mer homogent fra topp til bunn, og er i så måte mer miljøvennlig enn å bruke luftbrennere, forteller Fredrik Stark i AGA. Celsa søkte Enova om godkjenning til dette og fikk støtte til å installere AGAs løsninger.
   – Kort sagt er Oxyfuel-brennere energieffektivt, miljøvennlig og gir brukeren bedre kontroll og en bedre forvarmet øse understreker Stark.
   Celsa har jobbet med AGA siden de bygde luftgassfabrikken i Mo i Rana i 2014 og var en av grunnene til at valget falt på dem.
   – Vi hadde tre leverandører inne til vurdering, forteller fagansvarlig Vidar Kildal hos Celsa Armeringsstål AS. – For oss var det totalløsningen som var avgjørende, og AGA kjente vi til, samtidig som pris var en del av momentene som falt i AGAs favør, sier Kildal. Celsa har nettopp gjennomført en oppstart av systemet, og så langt ser det lovende ut. – Vi ble litt forsinket først, men nå ser det greit ut, forklarer Kildal. – Vi har fortsatt noen små justeringer som må til, men vi er på rett vei, avslutter han.
   –Deres tidligere løsning var gammel, og Celsa hadde problemer med å få øsa skikkelig varm. Så vi håper nå at den nye løsningen sørger for at øsa blir skikkelig varm til rett tid, sier Stark. – Med tanke på Celsas størrelse og kapasitet er dette et prestisjeprosjekt for oss i AGA.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no