Meny
01.05.2016

Flytter produksjonen fra Kina til Magnor

Den internasjonale gulvprodusenten BerryAlloc basert i Lyngdal flytter produksjonen av profillister til sine våtromspaneler og laminatgulv fra Kina til Sapa på Magnor, Hedemark og signerer en kontrakt med Sapa på leveranse av 37,5 millioner lister.

– Jeg synes det er spennende at smart bruk av teknologi og automatisering kan gjøre det både lønnsomt og hensiktsmessig å flytte produksjonen nærmere våre kunder og foretningsvirksomhet, forklarer John Vonli i BerryAlloc Norge. – De nye aluminiumslåsene er utviklet her hos oss. De nye maskinene både hos Alloc og Sapa er utviklet og bygd av Tronrud på Hønefoss. Dette er et godt eksempel på moderne norsk industrisamarbeid. Valget av Sapa som leverandør og produsent av aluminiumsdeler til våre gulv og vegger er tatt på bakgrunn av konkurransedyktig på pris. Vi ser også at det er en stor fordel at vi sitter geografisk tett på våre leverandører, forklarer Vonli.
   Den første leveransen til BerryAlloc forlot fabrikken i februar og består av profiler til veggpaneler for kjøkken og bad.  I mars startet leveransene av aluminiumsprofiler til BerryAllocs høytrykkslaminatgulv, som er gulv egnet for bruk på steder med stor slitasje, men der det er høye kravene til vakre gulvflater. Det gjelder for eksempel hoteller, restauranter, butikker, kontorer og flyplassterminaler. De nye profillistene gjør at hele gulvet kan legges på rekordtid.

Gode maskiner håndtert av flinke folk
Som en del av flyttingen av produksjonen til Magnor har det blitt investert i en ny maskin fra den norske leverandøren Tronrud Engineering. Maskinen er en sorteringsmaskin som kan håndtere 4500 profiler i timen ved å kappe og sortere profiler i ekstremt raskt tempo. SINTEF Raufoss Manufacturing har også vært involvert i prosessen gjennom å bidra med uvurderlig kompetanse på blant annet industrialisering og prosjektledelse.
   – I Sapa ser vi at bedrifter som møter internasjonal konkurranse, må være i verdensklasse også på produksjon og logistikk. Det er spennende å få muligheten sammen med en fremoverlent produsent som BerryAlloc og vise at vi kan være konkurransedyktige også i høykostnadsland med automatisering og høy produktivitet, sier Henrik Futtrup, direktør for Sapa Profiler på Magnor.

Fremtidsrettet industri i Norge
Sapa har sterk tro på en fremtidsrettet industri også i Norge. – Vi ser at mange kunder, både her og i Europa og USA, ønsker å være tettere på sine leverandører. Det er fullt mulig å vinne i global konkurranse og skape effektiv og lønnsom industri hvis vi fokuserer på hva vi er gode på, og hvis vi investerer både i nye verktøy og kompetanseutvikling hos våre ansatte. Dette kan blant annet gjøres gjennom å bruke vår kunnskap og våre flinke hoder til å utvikle produksjonsverktøy og smart bruk av materialer i produksjonen, forteller konsernsjef for Sapa Group, Egil Hogna.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no