Meny
14.06.2016

Flygfrakt velger Allison-utstyrte kjøretøyer

Etter at de kjøpte sin første Allison-utstyrte lastebil for bare seks måneder siden, har distribusjonsselskapet Flygfrakt raskt investert i ytterligere tre kjøretøyer med Allisons helautomatiske girkasse.

Flygfrakt holder til ved Sveriges nest største flyplass, Landvetter, og eies av Hans J. Nilsson og Jimmy Edvardsson. Til tross for plasseringen ved flyplassen utgjør flyfrakt bare 50 prosent av alt de frakter. Resten kan være hva som helst, sendt fra hvor som helst, for distribusjon til mottakere i Sør-Sverige. Flygfrakt kjøpte sin første Allison-utstyrte lastebil, en Volvo FL, etter at eierne besøkte Allisons fabrikk og kundesenter i Ungarn.
   – Vi syntes fabrikkbesøket ga et tillitsfullt inntrykk, men for min egen del var det prøvekjøringen som imponerte mest, sier Jimmy Edvardsson, som er operativ sjef i Flygfrakt.    – Jeg hadde ikke prøvekjørt en Allison-utstyrt lastebil før, men innså fort at vi kunne bruke dette på våre distribusjonsbiler som kjører kortere strekninger i byer med mye start og stopp.
   Av Flygfrakts totalt 70 kjøretøyer er det 10 som går i lokale bymiljøer med mye start/stopp. Etter prøvekjøringen i Ungarn diskuterte Edvardsson med forhandleren Borås Lastvagnar, som har stor erfaring med Allisons girkasser i distribusjonstrafikk. Resultatet ble at fire av Flygfrakts 10 lastebiler for lokaldistribusjon så langt er blitt byttet ut med nye Volvo FL med Allisons helautomatiske girkasser i 3000-Series.
   – For oss er det viktigst hvor mye bedre lastebilene nå kan følge med i trafikkflyten og komme i gang etter rødt lys like raskt som den øvrige trafikken, men de gode garantiene og de lave vedlikeholdskostnadene er også viktige fordeler med Allison-kassene. Sjåførene er svært fornøyd med bilene og setter pris på den myke akselerasjonen uten å tape kraft under girovekslingene.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no