Meny
09.12.2016

Flow-Teknikk overtar agenturet for FCI

Flow-Teknikk har overtatt agenturet på Fluid Components International (FCI). FCI har tidligere vært representert i Norge av Hyptech AS/MRC Hyptech/MRC Teamtrade.

FCI produserer termiske masse-flowmetere for gass og termiske flow/nivå/temperaturvakter for væske og gass til industrielle applikasjoner.
   FCI komplementerer Flow-Teknikks eksisterende produktspekter fra Bronkhorst Hitech (BHT) og M+W innenfor termisk masseflow-måling. Selskapet har nå et komplett program for gassmengdemåling fra de aller minste laboratoriemengder til de største industrielle målerne. FCI overtar på mange måter der BHT/M+W slutter, med løsninger for måling av gassmengder i rørdimensjoner fra 6 til 10 mm.
   Måleprinsippet baserer seg på termisk dispersjon med konstant strøm. Som alle andre termiske masseflowmetere er de tilnærmet upåvirket av trykk og temperaturendringer i kontrast til volumstrømsmålere som gir store avvik ved endringer i trykk og temperatur ved gassmengdemåling. Det er ingen bevegelige deler, noe som gir minimalt vedlikehold, og man får måling i masseflow direkte.
   Konstant strøm-prinsippet gjør målerne svært stabile og spesielt velegnet for urene/våte gasser. Det finnes en rekke modeller avhengig av applikasjonen, som spenner fra luft til våte gasser som biogass/naturgass/metan. Temperaturgrensene går fra –45 til +454°C og trykk inntil 207 bar. FCI-målerne er i utgangspunktet innstikkbare, men i dimeter 6–50 mm leveres målerne som in-line ved at de er montert i rør med gjenget eller flenset anslutning.
   FCI har et stort kalibreringslaboratorium, fullt NIST-sporbart og er sertifisert til å møte de fleste kjente standarder. Laboratoriet har mer enn 18 forskjellige stasjoner der man ikke bare kalibrerer med luft, men også kan kalibrere med de fleste kjente gasser. I laboratoriet kan man også kalibrere med det aktuelle trykk- og temperaturapplikasjonen. Man kan derfor få en fullstendig kundespesifisert og prosessrelatert kalibrering.
   FCI-målerne finnes også i EX-utgaver med alle godkjenninger som ATEX-IECEx-FM-CSA. SS316L er standardmateriale med Hastelloy C måleelement, men noen modeller kan også leveres i Hastelloy C, Monel eller Titan, så målerne er også godt egnet for tøffe prosessforhold, for eksempel innenfor offshore.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no