Meny
22.02.2021

Flokk lager designstoler av brøytestikker

HÅG lanserer 200 eksemplarer av den ikoniske kontorstolen HÅG Capisco Puls laget av resirkulerte brøytestikker.


Brøytestikke-stolene symboliserer HÅG, som en del av Flokk-konsernet, gjør for å øke andelen resirkulert plast i sine kontorstoler.
   Som del av et forskningsprosjekt med SINTEF har Flokk vært på leting etter resirkulerte materialer som egner seg for produksjon av nye kontorstoler. Det var i denne forbindelse man kom over et parti med kasserte røde brøytestikker. Basert på Flokks kunnskap om bruk av resirkulert plast så man en mulighet til å bruke materialet til å lage en spesialutgave av HÅG Capisco Puls, som er designet av den kjente norske industridesigneren Peter Opsvik.
   – Vi lever i en global søppelkrise som drives av masseforbruk. Som en av Europas ledende møbelprodusenter jobber våre designere og miljøeksperter med å finne miljøvennlige måter å skape vakre og langvarige produkter. Dette bidrar til å nå våre ambisiøse mål om økt gjenbruk for å redusere vår belastning på miljøet, sier miljøsjef i Flokk, Atle Thiis-Messel.
   Brøytestikkene ble bearbeidet og testet, for å sikre at de holder Flokks strenge krav til kvalitet, og resultatet ble 200 stoler i en unik rødbrun farge.
   Selv om akkurat dette produktet ikke kan masseproduseres enda, er det ett viktig steg i riktig retning for Flokks arbeid for sirkulær økonomi, som har pågått siden tidlig på 1990-tallet.
   Mange av produktenes komponenter er allerede laget av resirkulert plast, aluminium og stål. Hvis tilgangen på resirkulert materiale er stabil, og hvis komponentene tåler de strenge kvalitetskravene satt av industrien, brukes materialet.
   I 2019 brukte Flokk 649 tonn resirkulert plast, og i 2021 er målet 1000 tonn.
   – Flokk håper og arbeider for at all plast - og flere andre materialer - i alle produkter etter hvert vil være laget av postforbruker materialer. Stolene våre har lang levetid og forbedrer helsen til mennesker over hele verden, og kan resirkuleres igjen etter bruk. Dette er i samsvar med vår ambisjon om design for resirkulær økonomi, sier Christian E. Lodgaard, sjef for produktutvikling og merkevarer i Flokk.
   For mange av modellene utgjør resirkulerte materialer nå over 50 prosent av stolens totale materialer, og to av de siste lanserte kontorstolene har nå passert 60 prosent. Det langsiktige målet er et snitt på 60 prosent resirkulerte materialer for alle stoler.
   HÅG vil nå selge de 200 stolene slik at designentusiaster med interesse for bærekraft kan sikre seg et eksemplar til å ha hjemme eller på kontoret. Hver stol leveres nummerert og med et sertifikat.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no