Meny
19.09.2013

Finja lanserer fordelaktige Fordel

Lettklinkerblokk er et godt etablert og velprøvd produkt på byggemarkedet. Men med Murblokk Fordel har Finja tatt lettklinkerblokken et skritt lenger. Det nyeste tilskuddet i lettklinkersortimentet er blitt utviklet med tanke på både produktets funksjon og personen som skal arbeide med det. Resultatet er en murblokk med samme holdfasthet og isoleringsevne som tidligere blokker, men med enda flere fordeler.
– Det er en stor drivkraft hele tiden å arbeide for å utvikle fordeler i våre produkter som på ulike måter gjør det enklere for brukeren, sier Gull-Britt Jonasson, adm. dir. for Finja.

Murblokk Fordel er én av markedets letteste murblokker. Samtlige blokker veier mellom12 og 22 prosent mindre enn tidligere norske blokker, hvilket innebærer at vektbesparelsen på en blokk i størrelse 150 mm er på hele 21,9 kg per m².

Enkelt å kappe
De nye blokkene kan lett deles i de bitene du trenger. På innsiden av hullene finnes det tydelige spor som viser hvor en kapper for å dele opp i halve og firedels blokker. Blokkenes fleksibilitet gjør det enklere for mureren, men også for selgeren, som bare trenger å kjøpe inn noen få nye blokksorter.

Men Murblokk Fordel er ikke bare enkle å kappe – de er også lette å legge. Takket være den enkle konstruksjonen er det ikke behov for en særskilt hjørneblokk eller noen spesiell retning på blokken. Slik unngår en sløsing med materialer, noe som gir bedre totaløkonomi.

Bilvasken som veier 6,5 tonn mindre
Karlssons Fasadrenovering forvandlet en varmesentral i Kalmar, i Sør-Sverige, til regionens første Svane-merkede bilvask. De innvendige veggene murte de med Murblokk Fordel 150 mm og reduserte dermed materialvekten med drøyt 6,5 tonn.

– Dersom en murer en hel dag, har den lavere vekten virkelig stor betydning. Det merket vi først og fremst under løfting, men også da vi lastet stillaset og kunne heise opp flere blokker enn vanlig. Kappeanvisningene har gjort sagingen enklere og mer smidig. Dessuten var blokkene gode å bære. Vi trengte ikke å holde i kantene, men fikk riktig tak med én gang, takket være hullene, sier Mats Gunnarsson ved Karlssons Fasadrenovering.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no