Meny
04.11.2019

Europas største helautomatiske gassfyllingsanlegg

I begynnelsen av september åpnet AGAs nye helautomatiske fylleanlegg for gassflasker i Enköping i Sverige. Dette er det første i sitt slag i Europa, og et av de største anleggene i AGA.

Hele produksjonslinjen er automatisert: Fra sortering, fylling og lagring til plukking. I tillegg slås seks anlegg sammen til ett. Investeringen er på 40 millioner euro, og har gitt 50 nye arbeidsplasser i Enköping.
   – Anlegget i Enköping er unikt. Det er det mest moderne fylleanlegget for gassflasker med full automatisk flaskehåndtering. Dette innebærer en rekke fordeler for våre kunder og medarbeidere innen både kvalitet, sikkerhet og arbeidsmiljø, sier Andreas Opfermann, konsernsjef i AGAs Regional Business Unit Northern Europe.
   AGAs nye fylleanlegg i Enköping vil håndtere ca. 1,8 millioner fyllinger per år, og det er første gang hele produksjonslinjen er automatisert – fra sortering til fylling, lagring og plukking.
   – Smarte roboter håndterer de fleste prosessene og tar mesteparten av de tunge løftene. Arbeidet til operatørene endrer seg til å overvåke systemet, i tillegg til lasting og lossing av lastebilene. Dette innebærer store fordeler innen ergonomi, leveringsevne og sikkerhet. Dessuten blir virksomheten datadrevet, og vi kan fortløpende måle, evaluere og optimalisere våre prosesser, forklarer Tobias Vikberg, produksjons- og distribusjonssjef i AGA i Sverige.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no