Meny
27.07.2017

Engcon forbedrer automatisk kobling for hydrauliske verktøy

Nå oppdaterer Engcon sin «fullhydrauliske» løsning EC-Oil, som gjør at man på en sikker måte kan koble hydrauliske verktøy automatisk uten å måtte forlate førerplassen. Den store nyheten i den oppdaterte EC-Oil er en helt nyutviklet elkontakt av såkalt kniv-modell med større kontaktflater, som dessuten er flyttet opp øverst i koblingen for bedre beskyttelse mot olje og skitt.

EC-Oils nye elkontakt har 12 kraftige stifter (6 + 6) som gjør den enda kraftigere enn forgjengeren. Engcon opplyser at den oppdaterte EC-Oil gikk gjennom harde tester vinteren 2016/2017, med ca. 100 000 koblinger i ulike miljøer med blant annet skitt, saltvann og snø. Testene viste at den oppdaterte EC-Oil tåler skikkelig tøffe arbeidsmiljøer.
   – Testresultatene har utelukkende vært positive, sier John Lundqvist, testansvarlig ved Engcons utviklingsavdeling i Strömsund.

Spesiell kileform gir maksimal kontakt
John Lundqvist forteller videre at hver stift i kontakten er kileformet og at de, ved tilkobling, går ca. 20 mm inn i koblingsstykket, som er fjærbelastet. Dette gir en renskende effekt med maksimal kontakt i alle situasjoner, noe som reduserer faren for at maskinen mister den elektriske kontakten med verktøyet.
   – Vi påpeker gjerne igjen hvor robuste våre oljekoblinger til EC-Oil er, sier John Lundqvist, og forteller at hver bevegelige koblingsdel (hunn + hann) har en tettende O-ring som sitter lett tilgjengelig, noe som er praktisk under vedlikehold. Det er også den eneste O-ringen på EC-Oil; de øvrige koblingene tettes i stedet ved hjelp av sin smarte koniske form.
   – Den enkle og robuste konstruksjonen gjør også EC-Oil til markedets mest prisgunstige løsning for fullhydrauliske redskapsfester, sier John Lundqvist
   Leveranse av oppdaterte EC-Oil starter i juni 2017.
   Den oppdaterte EC-Oil vil bli bygd til Engcons redskapsfeste Q-Safe i størrelsene QS45, QS50, QS60, QS70 og QS80 for gravemaskiner fra 6–33 tonn. Først ut blir QS60, og de første leveransene vil trolig finne sted i midten av juni allerede i år. Deretter vil de øvrige størrelsene fortløpende bli innført i løpet av sommeren og høsten 2017.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no