Meny
24.10.2017

En hardt presset bransje møter utfordringene

Med fortsatt lav, men riktignok stabil oljepris, er det mange aktører i den norske olje- og gassindustrien som sliter, med nedbemanninger og kostnadskutt som resultat. Til tross for det vil Offshore Technology Days (OTD) bli gjennomført som tidligere, og det er ventet stor oppslutning blant aktørene i bransjen.

I en tid der bransjen sliter, tenker nok mange at det er viktigere enn noen gang å være til stede og vise seg frem, gjøre forretninger og knytte kontakter. På OTD vil nemlig leverandørene møte og kunne presentere seg for 20 000 og kanskje enda flere besøkende som har tilknytning til olje- og gassindustrien på en eller annen måte. Blant de besøkende er det ventet et stort antall studenter som kanskje ser for seg en fremtid i denne industrien som er så viktig for landet vårt.
   Offshore Technology Days arrangeres i Stavanger Forum 18.–19. oktober. Dette er en utstilling og en messe der de fleste av utstillerne er små og mellomstore leverandører til olje- og gassindustrien i Norge. Det er ventet rundt 400 utstillere fra i alt 34 nasjoner til årets messe.   
   Åpningsseremonien vil finne sted i Hall A i Stavanger Forum 17. oktober, altså dagen før den formelle utstillingen starter. Dette er et initiativ fra Offshore Media Group rettet spesielt til utstillere og inviterte gjester og er en fin anledning til å bygge nettverk. Direktør Arne Sigve Nyland i Statoil vil står for den offisielle åpningen, som vil finne sted onsdag 18. oktober kl. 09.30.
   PetroLive: OTD Edition, som vil bli gjennomført i etterkant av åpningsseremonien, er et samarbeid med oljenettavisen Petoro.no, der intervjuobjektene, som er nøkkelpersoner i oljeindustrien, møter erfarne oljejournalister gjennom en-til-en-intervjuer foran publikum. De som skal intervjues, er direktør for utbygging og produksjon i Statoil i Norge, Arne Sigve Nylund («Statoils planer for norsk sokkel»), partner og leder for olje- og gasstransaksjoner i PWC, Daniel Rennemo (“De nye aktørene”) og Ståle Kyllingstad, eier og konsernsjef i IKM («Fra gründer til industrigigant»). Intervjuene ledes av Glenn Stangeland og John Økland, som eier og driver Petro.no.
   Om kvelden 18. oktober arrangeres den tradisjonelle oktoberfesten i Vikinghallen i tradisjonell bayersk stil med øl og tysk mat pluss underholdning. Det er lagt til rette for besøk av 500 gjester.  

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no