Meny
07.06.2023

– En god ingeniør vet hvem man skal ringe når man skal ha svar på noe

– Skal vi kunne tilby gode løsninger for kundene våre, er vi nødt til å hold oss oppdaterte på den nyeste teknologien og markedstrendene.

Bildet: Stig Andre Gaare fra Norconsult og Coromatics UPS-nestor Ernst A. Huber hadde mye å prate om. Foto: Coromatic

Det sier rådgiver i Norconsult, Eivind Kirkøen-Bere. Han tilbragte den siste dagen i mai på Lillestrøm for faglig påfyll innen reservekraft, uavbrutt strømforsyning og datasentre i regi av Coromatic. Sammen utgjør temaene kritisk infrastruktur som i vår digitale tidsalder er viktigere enn noensinne.

Kirkøen-Bere forteller at nesten alle anlegg han jobber med å designe nå leveres med reservekraftaggregater og UPS-anlegg av en eller annen variant, for å sikre oppetid i tilfelle strømnettet får problemer.

– Derfor er det viktig for oss å få solid påfyll av kunnskap og kompetanse, og det er bra at det går helt ned på detaljnivå, forteller han.

Norconsult var tilstede med fire representanter, blant andre rådgiver Stig Andre Gaare. Han legger til:

– Vi ser jo at det er kunder innen svært mange bransjer som har behov for reservekraft, enten den er basert på dieselaggregater eller batterier. Alt ifra Forsvaret, prosessindustrien til nettselskaper, sykehus, flyplasser og andre samfunnskritiske installasjoner.

Bildet: Norconsult stilte mannssterke for å oppdatere seg på markedstrendene. Foto: Coromatic
Nye bruksområder

Fagdagen samlet i underkant av 50 engasjerte representanter med spesialkompetanse innen energisikkerhet, reserverkraft og uavbrutt strømforsyning. Den ble innledet med refleksjoner rundt verdien av å sikre kritisk infrastruktur fra administrerende direktør i Coromatic, Leif Lippestad. Deretter ble publikum guidet gjennom markedstrendene, de nyeste anbefalingene og kravene og oppdatert teknologi.

Bildet: Administrerende direktør i Coromatic Leif Lippestad benyttet lunsjen til å lytte og dele kunnskap. Foto Coromatic

– Jeg pleier å si at en god ingeniør vet hvem man skal ringe når man skal ha svar på noe. Derfor er det ofte at jeg ringer til Coromatic hvis jeg lurer på noe innen reservekraft og energisikkerhet. Så det er fint å møte de på en fagdag også, legger Gaare til.

Han var fornøyd med utbyttet av dagen, og fremhevet spesielt foredraget om uavbrutt strømforsyning (UPS) og måten slike installasjoner kan brukes utover å kun fungere som reservekraft.

– Det var spennende å høre om hvordan man kan bruke såkalte roterende UPS (DRUPS) til å unngå dårligere spenningskvalitet. Jo mer vi bygger ut av solkraftanlegg og så videre, jo mere forstyrrelser vil påvirke kvaliteten på spenningen i strømnettet. En roterende UPS-løsning vil bidra til at blant annet følsomt elektronisk utstyr som avhenger av en god sinuskurve som for eksempel på sykehus driftes sikrere, oppsummerer Gaare.

Bildet: Coromatics Ernst A. Huber er en nestor innen UPS-løsninger med sine 17 år i bransjen. Foto: Coromatic

Bjørn Laberg


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no