Meny
14.10.2013

En etterlengtet nyhet

LG blir først ute i Norden med å lansere OLED-TV, og attpåtil med to ulike modeller. Den lett buede 55EA980W og Gallery OLED 55EA880W med høyttalere skjult i en unik bilderamme kommer i butikkene i løpet av oktober.
LG Electronics lanserer nå årets kanskje mest etterlengtede nyhet. Fra og med oktober kommer to forskjellige OLED-TV-er fra LG i butikkene i Norge. Modellene som lanseres, er den lett buede OLED-modellen 55EA980W, som blant annet er tildelt en EISA-pris for Europas beste design-TV, samt den flate Gallery OLED 55EA880W med en unik bilderamme med innebygde høyttalere, som ble vist for første gang på IFA-messen i Berlin tidligere i høst.

WRGB-teknologi
I motsetning til andre produsenter utnytter LGs OLED-teknologi selskapets patenterte WRGB-teknologi med en hvit underpiksel i tillegg til de eksisterende røde, grønne og blå OLED-pikslene. De hvite pikslene kan vise alle individuelle farger i spekteret. Dermed kan de forsterke de blå pikslene, som har kortere levetid enn de røde og grønne, så de holder lenger. For seeren innebærer dette en hittil ukjent bildekvalitet med optimal fargegjengivelse i en TV med lang levetid.

Med OLED tennes og slokkes hver piksel individuelt, noe som gir maksimal kontrast og overlegent svartnivå. I tillegg har OLED utrolig kort responstid, som gir bedre skarphet i bilder med raske bevegelser.

IMAX-lignende opplevelse
LG har gitt 55EA980W en lett buet skjerm som gir en IMAX-lignende seeropplevelse hjemme i stuen. Bak den buede skjermen ligger fem års forskning, som medfører like stor avstand fra øyet til alle deler av bildet. Designet er allerede belønnet med priser som for eksempel Red Dot: Best of the Best og Europas beste Design-TV i EISA Awards 2013.

Kilde: mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no