Meny
07.03.2016

Emotrons nye FlowDrive reduserer energiforbruk og vedlikehold

Elteco er stolte av å presentere den nye Emotron FlowDrive fra CG Drives and Automation – en komplett selvlærende enhet utviklet spesifikt for vann og avløpsbransjen.

Emotron FlowDrive er kompatibel med de fleste pumper som typisk brukes i disse applikasjonene. Kjernefunksjonaliteten i den nye frekvensomformeren er automatisk nivåkontroll i tanker og reservoarer, noe som gir betydelige energibesparinger, minimerer behov for manuelt vedlikehold og gir mulighet for sanntids prosessmonitorering.

30 prosent reduksjon i energiforbruket
FlowDrive gjør det mulig å redusere energiforbruket med opptil 30 prosent. Etter installasjon vil den operere i «læremodus» for å opparbeide seg de mest optimale parameterne for effektiv drift. Ved å kjøre pumpen over en rekke frekvenser, og ved å beregne vannmengde som pumpes, defineres den mest energibesparende pumpefrekvensen.

Selvrensfunksjoner
Vedlikehold minimeres ved hjelp av innebygd selvrensfunksjoner, som deteksjon av pumpeblokkering samt tank- og rørrensingsprogram. Disse funksjonene håndteres tradisjonelt av en ekstern PLS. Dette er nå inkludert i selve frekvensomformeren. FlowDrive kan i de fleste applikasjoner gjøre PLSen helt overflødig, noe som muliggjør enklere og mer kostnadseffektive løsninger.

Enkel installasjon
Ved idriftsetting vil brukeren automatisk bli forespurt om relevante parametere for drift. Når dette er matet inn, vil detaljert ytelsesdata være kontinuerlig tilgjengelig. Ytelsesdata kan nås via lokalt kontrollpanel eller via fjernstyringssystemer.
   FlowDrive vil være tilgjengelig i IP20- og IP54 kapsling for installasjoner med én eller to pumper, 0.75–160kW.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no